https://sputnik.kg/20210419/organizmdi-talkalaj-turchu-azyktar-1052178759.html
Организмди талкалай турчу азык, суусундуктар. Тизме
Организмди талкалай турчу азык, суусундуктар. Тизме
Sputnik Кыргызстан
Организмди талкалай турчу азыктардын катарына эт дагы кирген. Адистин айтымында, эт белоктун булагы болгону менен аны көп жегенде ашказанга күч келип, аталган... 19.04.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-04-19T09:23+0600
2021-04-19T09:23+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
диетолог
организм
азык-түлүк
суусундук
дарт
алдын алуу
https://sputnik.kg/img/104566/25/1045662543_0:43:1921:1129_1920x0_80_0_0_2bf522afffd702c673b696d4a7a61332.jpg
БИШКЕК, 19-апр.— Sputnik. Диетолог Елена Кален тамактануу рационунан азайта турчу, ал тургай таптакыр эле чийип салчу тамак-ашты санап бергенин РИА Новости жазды.Жыйынтыгында адам кант диабетине чалдыгышы толук мүмкүн. Ошондой эле таттууну көп жегенде боор жакшы иштебей, тери бузулат.Организмди талкалай турчу азыктардын катарына эт дагы кирген. Адистин айтымында, эт белоктун булагы болгону менен аны көп жегенде ашказанга күч келип, аталган органдын иштөөсү начарлайт.Диетолог ичимдикти да тизмеден чийип салууну сунуштаган.Адис кофени көп ичүү да организмди буза турганын айткан. Көпчүлүктүн сүйүктүү суусундугу кан басымды көбөйтүп, жүрөктүн тез согуусун шартташы ыктымал.
https://sputnik.kg/20210408/tyrmak-synyp-betke-bezetki-chyksa-organizmde-vitamin-zhetishpejt-1052046055.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104566/25/1045662543_0:0:1921:1207_1920x0_80_0_0_f033c36969a619ed966085d20ee7c589.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, диетолог, организм, азык-түлүк, суусундук, дарт, алдын алуу
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, диетолог, организм, азык-түлүк, суусундук, дарт, алдын алуу
Организмди талкалай турчу азык, суусундуктар. Тизме
09:23 19.04.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Организмди талкалай турчу азыктардын катарына эт дагы кирген. Адистин айтымында, эт белоктун булагы болгону менен аны көп жегенде ашказанга күч келип, аталган органдын иштөөсү начарлайт.
БИШКЕК, 19-апр.— Sputnik. Диетолог Елена Кален тамактануу рационунан азайта турчу, ал тургай таптакыр эле чийип салчу тамак-ашты санап бергенин
РИА Новости жазды.
Жыйынтыгында адам кант диабетине чалдыгышы толук мүмкүн. Ошондой эле таттууну көп жегенде боор жакшы иштебей, тери бузулат.
Организмди талкалай турчу азыктардын катарына эт дагы кирген. Адистин айтымында, эт белоктун булагы болгону менен аны көп жегенде ашказанга күч келип, аталган органдын иштөөсү начарлайт.
Диетолог ичимдикти да тизмеден чийип салууну сунуштаган.
"Ичимдик ичкен адам тез карып, боор, кан тамыр ооруларына чалдыгат. Ичимдик кант диабети, гипертония жана панкреатит илдеттеринин өрчүү тоболкелчилигин жогорулатат", — деген Кален.
Адис кофени көп ичүү да организмди буза турганын айткан. Көпчүлүктүн сүйүктүү суусундугу кан басымды көбөйтүп, жүрөктүн тез согуусун шартташы ыктымал.