https://sputnik.kg/20211018/ehrte-menenki-tamaktar-holestirindi-azajtuu-1054255051.html
Эртең мененки тамакта холестериндин аз болушу үчүн эмне кылуу керек
Эртең мененки тамакта холестериндин аз болушу үчүн эмне кылуу керек
Sputnik Кыргызстан
Дарыгерлер эртең менен көптөр жеген боткону, майды, жумуртканы кантип бышырса пайдалуу болорун айтышты. Ошондой эле аларды башка азыкка алмаштырууга да кеңеш... 18.10.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-10-18T09:26+0600
2021-10-18T09:26+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
тамактануу
холестерин
жумуртка
https://sputnik.kg/img/07e4/0b/04/1050322085_0:176:1920:1262_1920x0_80_0_0_8addf7d52fff1091e5bd3e3918b3ec65.jpg
БИШКЕК, 18-окт. — Sputnik. Табигый сулу боткосун уйдун эмес, бадамдын сүтүнө бышырып жесе алда канча пайдалуу. Бул холестеринди азайтарын "Известия" дарыгерлерге таянуу менен жазды. Мындан сырткары, адистер ак майдан көрө авокадону колдонууну сунуштаган. Ал дагы "жаман холестеринди" кетирип, арыктайм дегендерге жардам берет.Ошондой эле жумуртканын сарысына караганда агын жеген пайдалуу экенин айтып, аны кууруганда чөп-чар жана жашылча аралаштырып жиберүүнү сунушташкан.Мындан сырткары, бир стакан апельсин ширеси да ичеги-карындан зыяндуу холестериндерди чыгарары айтылды.
https://sputnik.kg/20211005/45-zhash-bash-tartchu-azyktar-1054118848.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e4/0b/04/1050322085_0:74:1920:1280_1920x0_80_0_0_ae881e19f8d2a79d12d5ae0a7cc2cf93.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, тамактануу, холестерин, жумуртка
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, тамактануу, холестерин, жумуртка
Эртең мененки тамакта холестериндин аз болушу үчүн эмне кылуу керек
09:26 18.10.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Дарыгерлер эртең менен көптөр жеген боткону, майды, жумуртканы кантип бышырса пайдалуу болорун айтышты. Ошондой эле аларды башка азыкка алмаштырууга да кеңеш берди.
БИШКЕК, 18-окт. — Sputnik. Табигый сулу боткосун уйдун эмес, бадамдын сүтүнө бышырып жесе алда канча пайдалуу. Бул холестеринди азайтарын "
Известия" дарыгерлерге таянуу менен жазды.
5 Тогуздун айы 2021, 08:50
Мындан сырткары, адистер ак майдан көрө авокадону колдонууну сунуштаган. Ал дагы "жаман холестеринди" кетирип, арыктайм дегендерге жардам берет.
Ошондой эле жумуртканын сарысына караганда агын жеген пайдалуу экенин айтып, аны кууруганда чөп-чар жана жашылча аралаштырып жиберүүнү сунушташкан.
Мындан сырткары, бир стакан апельсин ширеси да ичеги-карындан зыяндуу холестериндерди чыгарары айтылды.