https://sputnik.kg/20211005/45-zhash-bash-tartchu-azyktar-1054118848.html
Ооруга кептейт. Диетолог 45 жаштан кийин баш тарта турчу азыктарды атады
Ооруга кептейт. Диетолог 45 жаштан кийин баш тарта турчу азыктарды атады
Sputnik Кыргызстан
Адис организмде өзгөрүү жүргөн маалда айрым азыктар рак, диабетке кабылуу коркунучун жогорулатышы ыктымал экенине токтолгон. 05.10.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-10-05T08:50+0600
2021-10-05T08:50+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
азык
оору
жаш курак
диетолог
туура тамактануу
тамактануу
https://sputnik.kg/img/104651/53/1046515321_0:317:3077:2047_1920x0_80_0_0_e7f3903392932a630bbe4faed59b0f38.jpg
БИШКЕК, 5-окт. — Sputnik. Ден соолукту сактап калыш үчүн жаш өйдөлөгөн сайын күнүмдүк тамактанууга маани берип, рационду өзгөртүү керек. Бул тууралуу диетолог Анна Петрова билдиргенин РИА Новости жазды.Анын айтымында, 45 жаштан кийин калориялуу тамактардан, консервант жана майдан баш тартуу керек.Адис организмде өзгөрүү жүрүп жаткан маалда айрым азыктар рак, диабетке кабылуу коркунучун жогорулатышы ыктымал экенине токтолгон.Адис анын ордуна кумшекер кошулбаган торт, диеталык десерттерди сунуштаган. Ошондой эле ачыткы кошулбай бышкан нан жеш керектигин айткан. Петрова ичимдик боорго күч келтире турганын эскертип, андан да баш тартууну сунуштаган.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104651/53/1046515321_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_a3a553fd12734b4cb574aa722971f787.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, азык, оору, жаш курак, диетолог, туура тамактануу, тамактануу
жаңылыктар, коом, азык, оору, жаш курак, диетолог, туура тамактануу, тамактануу
Ооруга кептейт. Диетолог 45 жаштан кийин баш тарта турчу азыктарды атады
08:50 05.10.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адис организмде өзгөрүү жүргөн маалда айрым азыктар рак, диабетке кабылуу коркунучун жогорулатышы ыктымал экенине токтолгон.
БИШКЕК, 5-окт. — Sputnik. Ден соолукту сактап калыш үчүн жаш өйдөлөгөн сайын күнүмдүк тамактанууга маани берип, рационду өзгөртүү керек. Бул тууралуу диетолог Анна Петрова билдиргенин
РИА Новости жазды.
Анын айтымында, 45 жаштан кийин калориялуу тамактардан, консервант жана майдан баш тартуу керек.
Адис организмде өзгөрүү жүрүп жаткан маалда айрым азыктар рак, диабетке кабылуу коркунучун жогорулатышы ыктымал экенине токтолгон.
"Эң биринчи таттуу токочтордон баш тарткан оң. Анткени ал адамды шишитип, терини бузат. Мындан сырткары, курамында кумшекери көп тамактар жана кондитер азыктары атеросклероз, инсульт, жүрөк оорусуна кептеши мүмкүн", — деген диетолог.
Адис анын ордуна кумшекер кошулбаган торт, диеталык десерттерди сунуштаган. Ошондой эле ачыткы кошулбай бышкан нан жеш керектигин айткан. Петрова ичимдик боорго күч келтире турганын эскертип, андан да баш тартууну сунуштаган.