00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
Баткен күрүчү менен ЕАЭБди багындырууну көздөгөн ишкер кыз
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
15 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Канча адам активдерди ыктыярдуу легалдаштыруу өнөктүгүнө катышты?
17:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
7 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:08
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кайсы витамин жаштыкты сактоого жардам берет? Диетологдун кеңеши

© Фото / Pexels / Anna ShvetsТаблеткалар. Архив
Таблеткалар. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 24.03.2021
Жазылуу
Адистин айтымында, К витамини көбүнчө жашыл азыктарда болот. Аларга шпинат, латук салаты (чөп), капуста, көк-сактар кирет.
БИШКЕК, 24-мар. — Sputnik. К витамини жаштыкты сактоодо маанилүү элемент болуп эсептелет. Бул тууралуу диетолог Инна Пичугина билдиргенин РИА Новости жазды.
Анын айтымында, К витамининен организмдеги көп процесстер көз каранды.
"Бул майды эритүүчү витаминдердин катарына кирет. Элемент кандагы белокторду синтездеп, кансыроо болгондо аны басууга жардам берет", — деген диетолог.
Республикалык ден соолукту чыңдоо жана массалык коммуникация борборунун дарыгери Марина Дүйшөнкулова - Sputnik Кыргызстан, 1920, 18.03.2021
Радио
Дүйшөнкулова: адам күн сайын 400 граммдай жашылча-жемиш жеши керек
Адистин айтымында, К витамини көбүнчө жашыл азыктарда болот. Аларга шпинат, латук салаты (чөп), капуста, көк-сактар кирет. Мындан сырткары, аталган витамин боордо да бар.
"Аталган элемент бөйрөктүн ишин жакшыртып, сөөктөрдү бекемдейт. К витаминин балдарга көп берген жакшы. Анткени алар сөөктү жакшы өстүрөт", — деген Пичугина.
Адис сулуулук менен жаштык К витамининен көз каранды экенин айтып, аны жетиштүү көлөмдө колдонсо, иммундук система да туруктуу болорун белгилеген.
Жаңылыктар түрмөгү
0