00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Оңой жана даамдуу: таңдайды такылдаткан чак-чак кантип жасалат. Видеорецепт

Жазылуу
Үй шартында улуттук тамак-ашты кантип тез жана оңой даярдоонун жол жобосун көрүңүз.

Бул сапар татар ашканасына таандык болгон чак-чакты бал кошуп жасайбыз.

Оңой жана даамдуу: Бишкекте хитке айланган хан-палоонун видео рецепти - Sputnik Кыргызстан
Оңой жана даамдуу: Бишкекте "хитке" айланган хан-палоонун видео рецепти
Sputnik Кыргызстандын "Оңой жана даамдуу" деп аталган рубрикасынан кыргыз жана чыгыш ашканасынын тамак-ашынын кантип даярдаларын көрө алабыз.

Бул жумада "Омар не Хайям" ресторанынын ашпозчусу Умид Юлдашев чак-чак кантип жасаларын көрсөтүп берет.

Чак-чак ар бир үй-бүлөнүн өзүнүн жасоо ыкмасы менен айырмаланышы мүмкүн, бирок керектелүүчү азыктар окшош. Ал —жумуртка менен жогорку сорттогу ун. Жаңгак менен кургатылган жемиш кошуп койсо, ашыктык кылбайт.

Алты кишиге чак-чак жасаш үчүн төмөнкү азыктар керек:

ун — 400 г
жумуртка — 4 даана
туз — 5-7 гр
уксус —1/2 аш кашык
сода — 2 г
өсүмдүк майы — 500 мл
бал — 4 аш кашык

Кооздойм десеңиз төмөнкүлөрдү кошосуз:

жаңгак — даамына жараша
мейиз — даамына жараша

Бул таттуу тамак эки саатта даяр болот

Таңдайдан даамы кетпейт! Өзбектердин пирожок тамагынын видео рецепти - Sputnik Кыргызстан
Таңдайдан даамы кетпейт! Өзбектердин "пирожок" тамагынын видео рецепти
Чуңкур табакка жумуртка, татымына жараша туз салып, содага уксус куюп, камыр жуурулат. Аны желим баштыкка ороп, жылуу жерге 20 мүнөттөй коюп коет да, кайрадан ийлейт.

Көмөч сымал формадагы камырды төрткө бөлүп, жука кылып (2 мм.) жайылат. Аны видеодо көрсөтүлгөндөй узунан ичке-ичке кылып кесип чыгат.

Андан соң өсүмдүк майын казанга же көмөч казанга куюп, ысып чыккандан кийин боорсок сымал 3-4 мүнөткө чейин бышырып алат. Бышкан ичке камыр жегенде кыртылдап турушу керек. Аны топтоп туруп, үстүнө май куят. Каалагандай формага келтирип, мейиз же жаңгак менен кооздоп коюшат.

Чак-чакты адатта конок келгенде же майрамдык дасторконго коюшат. Болбосо жөн гана чай же кофе менен жесе да болот.

Тамагыңыз даамдуу болсун!

Жаңылыктар түрмөгү
0