00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
17:04
42 мин
Ежедневные новости
18:00
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
7 мин
Максимальный репост
271 год истории: чем МГУ привлекает студентов со всего мира?
12:08
42 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
“Эркек балдарга “дын, “тын”, кыздарга “дан”, “тен” мүчөлөрү кошулат. Депутаттар жарандардын аты-жөнүн өзгөртүүдө дагы кандай сунуштарды беришти
13:05
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
4 мин
Особый акцент
В чем ошибка Запада — беседа с экспертом о падении гегемонии США
14:06
55 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Өлкөдө гемодиализ процедурасын жасоонун сапатына көңүл бурулбай жатабы?
15:04
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Бизнес баштоо үчүн акча керекпи? Же идеяны жана жөндөмдүүлүктү талап кылабы?
17:04
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Насколько безопасны здания Кыргызстана в случае землетрясения?
18:07
50 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стопкадр
Кыргызстанда кино адистери кантип даярдалууда жана кыргыз киносу кайда бара жатат?
19:06
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
6 мин
Киноблог
Антиповестка в кино: почему "Субстанция" и "Анора" стали главными событиями 2024 года
20:07
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Өлкөдө гемодиализ процедурасын жасоонун сапатына көңүл бурулбай жатабы?
21:04
48 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Таңдайдан даамы кетпейт! Өзбектердин "пирожок" тамагынын видео рецепти

Жазылуу
Улуттук тамактарды канткенде жөнөкөй жол менен даамдуу кылып жасай алабыз? Муну биздин видое-рецептерден көрө аласыз, төмөндө өзбектердин салттуу "Пирожок" тамагы.

Sputnik Кыргызстан агенттигинин "Оңой жана даамдуу" рубрикасында сиздерди улуттук ашкана менен тааныштырабыз. Бул сапар редакция "Омар не Хайям" ресторанынын ашпозчусу Умид Юлдашев менен биргеликте жаңы союлган койдун этинен жасалып биринчи тамак катары берилген "Пирожокту" даярдоону үйрөтөт. 

Бир порция үчүн төмөнкү азык-түлүктөр керектелет:

Койдун кабыргасы — 350 г;

Картошка — 3 даана;

Суу май — 150 мл;

Туз — 2 гр;

Мурч — 2 гр;

Майдаланган кинза — 2гр. 

Ашпозчунун айтымында, салттуу ыкма боюнча бул тамакты даярдоодо койдун кабыргалары менен картошка гана колдонулат. Анын даамы эттин туура куурулушунан көз каранды. 

"Башкысы эт күрөң түскө келгиче куурулушу керек. Көпчүлүк үй кожойкелери казанга болгон этти салып ката кетиришет. Мындайда эттин суусу чыгып, жакшы куурулбай эле демделип калат. Ошондуктан этти казанга аз-аздан салып, кызарта кууруш керек" 

Оңой жана даамдуу: Бишкекте хитке айланган хан-палоонун видео рецепти - Sputnik Кыргызстан
Оңой жана даамдуу: Бишкекте "хитке" айланган хан-палоонун видео рецепти
Ысыган казанда кызыган суу майга койдун кабыргаларын бирден салып үстүнө туз менен татымалдарды себиңиз. Эки тарабы тең күрөң түскө келгиче кууруңуз. Картошканы дагы ушундай эле ыкма менен кууруп аны жылуу жерге коюңуз. Бирок үстүн жаппаш керек. Анткени картошка жумшарып кетет. 

Казандагы суу майдын жарымын куюп алып, калганына этти, анын үстүнө картошканы салыңыз. Калган татымалдарды үстүнө себиңиз. 

Картошка менен эттеги татымалдар жуулуп кетпеши үчүн үч чоң кашык кайнаган сууну же сорпону казандын чети менен куюңуз. Андан кийин казанды аба кирбегендей кылып жаап, жай оттун табына 40-60 мүнөткө калтырып коюңуз. Тамакты даярдоонун убактысы койдун жашы менен картошканын көлөмүнө жараша болот. 

Даяр болгон тамакты жалпак тарелкага салып үстүнө көк-мөк менен шакекче сымал тууралган пиязды себелеп коюңуз. Тамагыңыз таттуу болсун! 

Жаңылыктар түрмөгү
0