БИШКЕК, 20-фев. — Sputnik. 5-март — ак калпак жана улуттук кийимдер күнүнө карата Кыргызстандын тарыхында биринчи жолу бир тонна бешбармак жана 100 метрлик чучук жасалат. Бул тууралуу иш-чараны уюштуруучулардын бири Элнура Кулуева Sputnik Кыргызстан агенттигине билдирди.
Анын айтымында, кыргыздын улуттук тамак-ашын Гиннес рекорддор китебине киргизүү аракеттери көрүлүүдө.
"Буга чейин өзбек, казак туугандар палоо менен казак бешбармагын Гиннестин рекорддор китебине киргизиптир. Биз да улуттук тамак-ашты даңазалоо максатында аракет кылып жатабыз. Технологдор менен кеңешсек бир тонна беш бармакты жасоого беш жылкынын эти кетет экен", — деди Кулуева.
Эскерте кетсек, 2011-жылдан бери жыл сайын 5-мартта ак калпак күнү белгиленип келет. 2016-жылы Жогорку Кеңеш бул күндү ак калпак жана улуттук кийимдер күнү деп белгилөө жөнүндө токтом кабыл алган.
Калпак кантип жасаларын билесизби? Бир көз жүгүртүп коюңуз.