00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ачык кеп
Таштандыны баш аламан таштагандар жазаланууда - “Тазалык” таштанды көйгөйүн кантип чечип жатат?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Гиннеске кирүү аракети: бир тонна бешбармакка канча жылкынын эти кетет

Жазылуу
Ак калпак күнү 2011-жылдан бери жыл сайын 5-мартта белгиленип келет

БИШКЕК, 20-фев. — Sputnik. 5-март — ак калпак жана улуттук кийимдер күнүнө карата Кыргызстандын тарыхында биринчи жолу бир тонна бешбармак жана 100 метрлик чучук жасалат. Бул тууралуу иш-чараны уюштуруучулардын бири Элнура Кулуева Sputnik Кыргызстан агенттигине билдирди.

Анын айтымында, кыргыздын улуттук тамак-ашын Гиннес рекорддор китебине киргизүү аракеттери көрүлүүдө.

"Буга чейин өзбек, казак туугандар палоо менен казак бешбармагын Гиннестин рекорддор китебине киргизиптир. Биз да улуттук тамак-ашты даңазалоо максатында аракет кылып жатабыз. Технологдор менен кеңешсек бир тонна беш бармакты жасоого беш жылкынын эти кетет экен", — деди Кулуева.

Кыргызское национальное блюдо — быжы - Sputnik Кыргызстан
Гүлазык, олобо, керчөө. Эзелтен келе жаткан кыргыздын эт тамактары
Ал ошондой эле учурда бешбармакты жасай турган жер аныкталып жатканын айтып, 5-мартта борбордук "Ала-Тоо" аянтында улуттук кийимдердин этно-фестивалы уюштуруларын кошумчалады.

Эскерте кетсек, 2011-жылдан бери жыл сайын 5-мартта ак калпак күнү белгиленип келет. 2016-жылы Жогорку Кеңеш бул күндү ак калпак жана улуттук кийимдер күнү деп белгилөө жөнүндө токтом кабыл алган.

Калпак кантип жасаларын билесизби? Бир көз жүгүртүп коюңуз.

Жаңылыктар түрмөгү
0