https://sputnik.kg/20231107/ashkok-kok-chop-tamak-ash-racion-dietolog-1080255355.html
Диетолог чөп-чардын пайдасын толук алуу үчүн аны туура колдонууну түшүндүрдү
Диетолог чөп-чардын пайдасын толук алуу үчүн аны туура колдонууну түшүндүрдү
Sputnik Кыргызстан
Адистин айтымында, көк чөп канчалык жаңы үзүлгөн болсо, пайдасы ошончолук көп болот. 07.11.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-11-07T10:09+0600
2023-11-07T10:09+0600
2023-11-07T10:09+0600
тамак-аш
чөп
рацион
диетолог
пайдалуу
зат
ден соолук
кеңеш
https://sputnik.kg/img/07e7/0b/06/1080257280_0:704:2048:1856_1920x0_80_0_0_c7e1a339625ec656730e51515d6010a7.jpg
БИШКЕК, 7-ноя. — Sputnik. Күздө тумоо, курч респиратордук инфекция оорулары күч алган учурда иммунитетти чыңдай турган азыктарды көбүрөөк колдонуу сунушталат, өзгөчө чөп-чарга маани берүү зарыл. Бул тууралуу диетолог Андрей Бобровский Sputnik радиосуна курган маегинде түшүндүрдү. Ашканада колдонулчу чөп-чар С витаминине жана антиоксиданттарга бай, алар иммунитетти бекемдеп, организмди инфекциялардан коргоого жардам берет. Ошондой эле дарыгер күз адам кышында оору-сыркоого туруштук берген заттар менен организмге камсыздоо ыңгайлуу мезгил экендигине токтолгон.
https://sputnik.kg/20231106/tuz-ashykcha-kabyl-aluu-zyyany-paidasy-norma-1080237784.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/0b/06/1080257280_0:388:2048:1924_1920x0_80_0_0_bab892f411ea81ae7dd3bd75190d21a6.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
тамак-аш, чөп, рацион, диетолог, пайдалуу, зат, ден соолук, кеңеш
тамак-аш, чөп, рацион, диетолог, пайдалуу, зат, ден соолук, кеңеш
Диетолог чөп-чардын пайдасын толук алуу үчүн аны туура колдонууну түшүндүрдү
Адистин айтымында, көк чөп канчалык жаңы үзүлгөн болсо, пайдасы ошончолук көп болот.
БИШКЕК, 7-ноя. — Sputnik. Күздө тумоо, курч респиратордук инфекция оорулары күч алган учурда иммунитетти чыңдай турган азыктарды көбүрөөк колдонуу сунушталат, өзгөчө чөп-чарга маани берүү зарыл. Бул тууралуу диетолог Андрей Бобровский Sputnik радиосуна курган маегинде
түшүндүрдү.
Ашканада колдонулчу чөп-чар С витаминине жана антиоксиданттарга бай, алар иммунитетти бекемдеп, организмди инфекциялардан коргоого жардам берет. Ошондой эле дарыгер күз адам кышында оору-сыркоого туруштук берген заттар менен организмге камсыздоо ыңгайлуу мезгил экендигине токтолгон.
"Адамдын рационунда райкан, ашкөк, петрушка жана башка көк чөптөр болушу керек. Аларды бышырбай туруп чийки жеген оң. Изилдөөлөрдүн биринде көк чөптү үзгөндөн кийин ар бир саат сайын анын пайдалуулугу 10 пайыздан төмөндөй берери аныкталган. Ошондуктан чөп-чар канчалык жаңы үзүлгөн болсо, ошончолук пайдасы көп болот", – деген Бобровский.
6 Жетинин айы 2023, 16:21