00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
03:16
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Речные выдры исчезли из рек Кыргызстана. Кто виноват и можно ли их вернуть?
08:04
41 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
"Кызмат" мекемесинин жаңы имараты курулат — калкты тейлөө борборлорунда эмнелер өзгөрөт?
09:04
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Тема дня
Как связаны энергетика и экономика и почему Кыргызстану важно быть в ЕАЭС
10:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Муфтияттагы санариптешүү. Битир-садага, зекет берүүнүн жол-жобосу да жаңыланууда
11:04
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
On air
12:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Кыргызстандагы органикалык айыл чарбанын абалы кандай? — сертификациялоо, органикалык аймактар
13:05
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Ышка каршы күрөштөгү бак-дарактын орду – Шаарда жашыл аймактар эмнеге керек?
15:04
37 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Туяк
Апама болгон ашыктыгы атамды искусствого жетелеп келген. Улугбев Маратовдун эскерүүсү
17:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
On air
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Дүйнө чемпионатына тандоо — “Ак шумкарлардын” алдыдагы оюндарга даярдыгы кандай?
19:06
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Ышка каршы күрөштөгү бак-дарактын орду – Шаарда жашыл аймактар эмнеге керек?
21:04
37 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан, 1920
Радио

Дарыгер адамдын организмине өтө керектүү үч затты атады

© Sputnik / Асел АкматСаламаттык сактоо министрлигинин Ооруларды алдын алуу жана мамлекеттик санитардык эпидемиологиялык көзөмөлдөө департаментинин жалпы гигиена боюнча дарыгери Алтынай Молдобек кызы
Саламаттык сактоо министрлигинин Ооруларды алдын алуу жана мамлекеттик санитардык эпидемиологиялык көзөмөлдөө департаментинин жалпы гигиена боюнча дарыгери Алтынай Молдобек кызы - Sputnik Кыргызстан, 1920, 02.03.2023
Жазылуу
Саламаттык сактоо министрлигинин Ооруларды алдын алуу жана мамлекеттик санитардык эпидемиологиялык көзөмөлдөө департаментинин жалпы гигиена боюнча дарыгери Алтынай Молдобек кызы кантип туура тамактануу керектигин айтты.
Туура тамактануу — бул организмди муктаж болгон заттар менен камсыздоо экенин Алтынай Молдобек кызы Sputnik Кыргызстан радиосунун эфиринде маек куруп жатып билдирди.
Дарыгер адамдын организмине өтө керектүү үч затты атады
00:00
1
  • 0,8
  • 1
  • 1,5
  • 2
iЧыгарылыш тууралуу
Дарыгер адамдын организмине өтө керектүү үч затты атады
Анын айтымында, тамактанып жатканда үч заттын тамак-ашта болушу өтө маанилүү.
"Адам тамактануу аркылуу гана өсүп-өнүгөт. Туура тамактануунун негизинде адам жашоосун улантып кете алат. Туура тамактануу деген өзү эмне? Бул  — организмди муктаж болгон заттар менен камсыздоо. Туура тамактанууда эң керектүү үч затка маани берүү керек. Алар: белок, май жана углевод. Белокту негизинен эт менен балыктан ала алабыз. Белок менен майдын рациону суткасына 80-100 граммды түзүш керек. Май болсо адамга энергия берет. Ал эми углевод зат алмашууга өбөлгө түзүп, энергиянын бир булагы болуп саналат", — деди дарыгер.
Ал туура тамактануу үчүн тамактануу убактысы да чоң роль ойной турганын кошумчалады.
Жаңылыктар түрмөгү
0