https://sputnik.kg/20220920/ooru-sut-azyktary-pajda-1068074179.html
Дарыгерлер сүт азыктары кайсы оорулардан коргой турганын аныкташты
Дарыгерлер сүт азыктары кайсы оорулардан коргой турганын аныкташты
Sputnik Кыргызстан
Бир стакан сүт экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин 10 пайызга азайтса, кефир менен быштак беш пайызга, табигый йогурт алты пайызга төмөндөтөрү... 20.09.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-09-20T08:37+0600
2022-09-20T08:37+0600
2022-09-20T08:37+0600
сүт азыктары
кант диабети
окумуштуулар
дарыгер
https://sputnik.kg/img/07e6/09/13/1068074927_0:320:3072:2048_1920x0_80_0_0_5996f616869cd17e09fc799c7513d19f.jpg
БИШКЕК, 20-сен. — Sputnik. Италиялык окумуштуулардын изилдөөсү сүт азыктары экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин азайта турганын көрсөттү. Бул тууралуу РИА Новости Express басылмасына таянып кабарлады.Билдирмеге караганда, канттын жогоруда аталган түрү башкаларына салыштырмалуу көбүрөөк тараган. Ал уйку без инсулинди жетиштүү көлөмдө иштеп чыга албай калганда пайда болот.Оору өрчүп кетпеш үчүн адистер жашылча-жемиш, зайтун майын, дан азыктарын сунушташкан. Ошондой эле сүт азыктары дагы миңдин бири. Окумуштуулар бир стакан сүт экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин 10 пайызга азайтса, кефир менен быштак беш пайызга, табигый йогурт алты пайызга төмөндөтө турганын аныкташкан.Дарыгерлер бул азыктарды аша чаппай, аз-аздан колдонууну сунушташкан.
https://sputnik.kg/20220916/toluk-kanduu-tamaktanuu-kenesh-1067894250.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/09/13/1068074927_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_eb4dd033bb9428aaf56294340529608d.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
сүт азыктары, кант диабети, окумуштуулар, дарыгер
сүт азыктары, кант диабети, окумуштуулар, дарыгер
Дарыгерлер сүт азыктары кайсы оорулардан коргой турганын аныкташты
Бир стакан сүт экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин 10 пайызга азайтса, кефир менен быштак беш пайызга, табигый йогурт алты пайызга төмөндөтөрү айтылды.
БИШКЕК, 20-сен. — Sputnik. Италиялык окумуштуулардын изилдөөсү сүт азыктары экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин азайта турганын көрсөттү. Бул тууралуу
РИА Новости Express басылмасына таянып кабарлады.
Билдирмеге караганда, канттын жогоруда аталган түрү башкаларына салыштырмалуу көбүрөөк тараган. Ал уйку без инсулинди жетиштүү көлөмдө иштеп чыга албай калганда пайда болот.
Оору өрчүп кетпеш үчүн адистер жашылча-жемиш, зайтун майын, дан азыктарын сунушташкан. Ошондой эле сүт азыктары дагы миңдин бири. Окумуштуулар бир стакан сүт экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин 10 пайызга азайтса, кефир менен быштак беш пайызга, табигый йогурт алты пайызга төмөндөтө турганын аныкташкан.
"Сүт азыктары витаминге жана башка биологиялык активдүү кошулмаларга бай. Алар глюкозанын метаболизмине жакшы таасир этип, организмде кантты кайра иштетүүгө көмөктөшөт", — деген адистер.
Дарыгерлер бул азыктарды аша чаппай, аз-аздан колдонууну сунушташкан.