00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
14:57
2 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
43 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:00
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дарыгерлер сүт азыктары кайсы оорулардан коргой турганын аныкташты

© Фото / Pexels / Vlada KarpovichСтаканга сүт куюп жаткан кыз. Иллюстративдик сүрөт
Стаканга сүт куюп жаткан кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 20.09.2022
Жазылуу
Бир стакан сүт экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин 10 пайызга азайтса, кефир менен быштак беш пайызга, табигый йогурт алты пайызга төмөндөтөрү айтылды.
БИШКЕК, 20-сен. — Sputnik. Италиялык окумуштуулардын изилдөөсү сүт азыктары экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин азайта турганын көрсөттү. Бул тууралуу РИА Новости Express басылмасына таянып кабарлады.
Билдирмеге караганда, канттын жогоруда аталган түрү башкаларына салыштырмалуу көбүрөөк тараган. Ал уйку без инсулинди жетиштүү көлөмдө иштеп чыга албай калганда пайда болот.
Оору өрчүп кетпеш үчүн адистер жашылча-жемиш, зайтун майын, дан азыктарын сунушташкан. Ошондой эле сүт азыктары дагы миңдин бири. Окумуштуулар бир стакан сүт экинчи типтеги кант диабетинин өрчүү тобокелчилигин 10 пайызга азайтса, кефир менен быштак беш пайызга, табигый йогурт алты пайызга төмөндөтө турганын аныкташкан.
"Сүт азыктары витаминге жана башка биологиялык активдүү кошулмаларга бай. Алар глюкозанын метаболизмине жакшы таасир этип, организмде кантты кайра иштетүүгө көмөктөшөт", — деген адистер.
Дарыгерлер бул азыктарды аша чаппай, аз-аздан колдонууну сунушташкан.
Куурулган жумуртка. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 16.09.2022
Толук кандуу тамактанууда эмнеге маани бериш керек? Нутрициологдун кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0