https://sputnik.kg/20220206/konserva-kooptuu-azyk-1061830287.html
Консерва организмге эмнеси менен коркунучтуу? Диетологдун эскертүүсү
Консерва организмге эмнеси менен коркунучтуу? Диетологдун эскертүүсү
Sputnik Кыргызстан
Медик белгилегендей, бул азыктын курамында адамдын ден соолугу үчүн коркунучтуу деген эки зат бар. 06.02.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-02-06T08:33+0600
2022-02-06T08:33+0600
2022-02-06T08:33+0600
рак
консерва
туз
кан
диетолог
басым
кошулма
https://sputnik.kg/img/103034/04/1030340466_0:123:3207:1927_1920x0_80_0_0_4b2aab1d3b2968590dcb0af3f53b2158.jpg
БИШКЕК, 6-фев. — Sputnik. Консерва колдонуу кан басымды жогорулатып, рак илдетин өрчүтүшү ыктымал. Бул тууралуу диетолог Елена Соломатинанын айтымына таянып РИА Новости кабарлады.Медик белгилегендей, бул азыктын курамында адамдын ден соолугу үчүн коркунучтуу деген эки зат бар.Колго жасалган консервада анчалык кооптуу кошулмалар жок. Бирок аларды да этияттап колдонууну эскерткен.Мындан тышкары, туз метаболизмди начарлатып, адамды шишитерин айткан.
https://sputnik.kg/20211129/kan-kandagy-kant-tushuruu-1054780566.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/103034/04/1030340466_238:0:2969:2048_1920x0_80_0_0_bba9ab50027f08abe0b2d3711788f5c7.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
рак, консерва, туз, кан, диетолог, басым, кошулма
рак, консерва, туз, кан, диетолог, басым, кошулма
Консерва организмге эмнеси менен коркунучтуу? Диетологдун эскертүүсү
Медик белгилегендей, бул азыктын курамында адамдын ден соолугу үчүн коркунучтуу деген эки зат бар.
БИШКЕК, 6-фев. — Sputnik. Консерва колдонуу кан басымды жогорулатып, рак илдетин өрчүтүшү ыктымал. Бул тууралуу диетолог Елена Соломатинанын айтымына таянып
РИА Новости кабарлады.
Медик белгилегендей, бул азыктын курамында адамдын ден соолугу үчүн коркунучтуу деген эки зат бар.
"Өндүрүштө жасалган консервада натрийдин бензоаты деп аталган кооптуу кошулма бар. Эгер бул зат организмге көп түшсө, залалдуу шишиктер өрчүшү ыктымал. Бул изилдөөдө далилденген", — деген диетолог.
Колго жасалган консервада анчалык кооптуу кошулмалар жок. Бирок аларды да этияттап колдонууну эскерткен.
"Консерваларда туз көп болот. Ал эми тузду ашыкча колдонуу организмде суюктукту топтоп туруп алат да, андан кан басым көтөрүлүп кетиши ыктымал", — деген диетолог.
Мындан тышкары, туз метаболизмди начарлатып, адамды шишитерин айткан.
29 Жетинин айы 2021, 09:38