00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
7 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
5 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
Журналистская премия, прорыв в медицине и долгие праздники — неделя в Кыргызстане
14:06
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
Баткен күрүчү менен ЕАЭБди багындырууну көздөгөн ишкер кыз
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
15 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Канча адам активдерди ыктыярдуу легалдаштыруу өнөктүгүнө катышты?
17:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
6 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:07
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Тез сиңген углеводдор семиртпейт. Окумуштуулар себебин айтты

© Sputnik / Константин Михальчевский / Медиабанкка өтүүДан азыктары. Архив
Дан азыктары. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 16.08.2021
Жазылуу
Гликемикалык индекси жогору азыктарды туура колдонуу, тескерисинче, салмакты калыбында кармап, ар кандай ооруларды алдын алары аныкталды.

БИШКЕК, 16-авг. — Sputnik. Аризона университетинин окумуштуулары тез сиңген углеводдорду колдонуу менен ашыкча салмактын байланышын жокко чыгарды. Бул тууралуу РИА Новости жазды.

Каша. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 05.11.2020
Ичегини жакшы иштетип, бетти тазартат. Организмге пайдалуу азык аталды
Адистердин билдиргенине караганда, гликемикалык индекси жогору азыктар (тез сиңчү углеводдор) адамдын салмагына таасирин тийгизбейт. Аларга курма, ак нан, күрүч, бал жана картошка кирет. Гликемикалык индекси азыраактардын катарын кызыл буурчак, жашылча жана жапайы күрүч толуктайт.

Окумуштуулар статистикалык маалыматтарды анализдеп, эки миллиондон ашуун кишинин салмагынын индексин салыштырып чыгышкан. Натыйжада гликемикалык индекси жогору адамдар толуп кетпээрин, тез сиңген углеводдорду туура колдонуу, тескерисинче, салмакты өз калыбында кармап, ар кандай ооруларды алдын алары аныкталган.

Адистер азыктарды колдонууда тең салмактуулук болушу керектигин кошумчалаган. Маселен, дан азыктары менен углеводдорду аралаштыруу керек. Бирөөсү кеч, бирөөсү бат сиңери маалым.

Жаңылыктар түрмөгү
0