00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ботко эле жей бербегиле! Эртең мененки тамак кандай болушу керектиги айтылды

© Sputnik / Владимир Песня / Медиабанкка өтүүКафедеги завтрак. Архив
Кафедеги завтрак. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Ботко углеводдон гана тургандыктан, эртең менен ага белоктуу тамактарды аралаштыруу сунушталды. Жалпысынан түн уйкудан кийинки азыктануу тоюмдуу болушу керектиги белгиленди.

БИШКЕК, 24-авг. — Sputnik. Эртең менен бир гана ботко менен тамактанган болбойт, организмде тең салмактуулук болушу үчүн башка дагы азыктарды кошуу керек. Бул тууралуу Sputnik радиосуна диетолог Елена Чигия айтып берди.

Адистин айтымында, көпчүлүк эртең мененкисин ботко жегенди адатка айланткан. Себеби ал тез даярдалып, бат сиңет. Анткен менен ботконун курамы бир гана углеводдон турат.

"Кашадан баш тарткыла дебейбиз. Болгону ага сыр, жумуртка же башка белоктуу тамак кошуу керек. Ошондой эле клетчатка — мөмө жана жер-жемиш болгону жакшы. Деги эле эртең менен күчтүү тамак ичүү керек. Жадагалса эттүү тамак жегиле", — деген диетолог.

Күн сайын гречка жесе организмде кандай өзгөрүү болот? Адистин пикири

Ал ошондой эле боткону сууга эмес, сүткө кайнатып жасоону сунуштаган.

"Курамы аминокычкыл боюнча бирдей болбогондуктан дан азыктарына, ошол эле боткого белок көп сиңбейт. Данда белоктор өздөштүрүлүшү үчүн лизин аминокислотасы көп делген сүткө бышырыш керек. Же гречка боткосун быштак менен жасоо сунушталат", — деди Чигия.

Адис негизи эле дан азыктарын сүт белогу менен колдонуу керектигин белгилеген.

Жаңылыктар түрмөгү
0