00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ачык кеп
Таштандыны баш аламан таштагандар жазаланууда - “Тазалык” таштанды көйгөйүн кантип чечип жатат?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Балык, икра сатып алууда эмнеге көңүл буруу керек?

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Медиабанкка өтүүОткрытие магазина "Новый океан"
Открытие магазина Новый океан - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Биринчи кезекте муздаткычтагы жылуулукка көңүл буруу кажет. Тоңдурулган балык азыктары -18 градус температурада сакталышы керек болсо, ал эми икрага -4...-6 градус туура келет.

БИШКЕК, 10-окт. — Sputnik. Балык жана икра сатып алууда эмнелерге көңүл буруу керек экендигин "Известия" басылмасы Россиянын сапат системасына (Роскачество — ред.) шилтеме берүү менен жазды. 

Президент Всероссийской ассоциации рыбохозяйственных предприятий, предпринимателей и экспортеров Герман Зверев - Sputnik Кыргызстан
Бишкектеги дүкөндөрдү кыдырган россиялык эксперт нааразы болду
Маалыматка ылайык, биринчи кезекте муздаткычтагы жылуулукка көңүл буруу кажет. Тоңдурулган балык азыктары -18 градус температурада сакталышы керек болсо, икрага -4...-6 градус туура келет.

Ошондой эле банкадагы икранын оозу көөп кетпеши керек. Анын сакталуу мөөнөтү дагы көрсөтүлүшү шарт. Герметикалык сыйымдуулуктагы икра бир жылдай, балык үч жылдан 10 жылга чейин сакталышы мүмкүн.

Андан тышкары, балыктын тышкы көрүнүшүнө көңүл бурган оң. Сыртына тоңгон муз башынан куйругуна чейин бирдей болушу керек. Эгер балыктын көзү тунарып турса, куйругу, сүзгүчтөрү сынса, аны кайра тоңдурушкан деп эсептесе болот.

Жаңылыктар түрмөгү
0