Бешбармакты жасоого 40 ашпозчу, 30 жардамчысы менен кошулуп жалпы жонунан 70 ашпозчу тартылган. Аны даярдоого 650 килограмм таза тууралган эт, 700 килограмм камыр кетти. Камыр менен эт алдын ала чакан казандарда бышырылган. Ал эми чучукту эт азыктарын кайра иштеткен компаниялардын бири жасап келген. Натыйжада пландалгандан ашып түшүп бешбармактын салмагы 1464 килограммга чыкса, чучук 117 кулачты түздү. Даяр болгон тамактар келген элге жана муктаж үй-бүлөлөргө таратылып берилди.
Улуттук тамакты даярдоого буга чейин 8 жылкы союлган. Бирок ашыгы менен болсун деп кошумча дагы бир жылкы союлганы айтылды. Тарыхый күнгө катышууга келгендердин саны 5000ге чукулдады.
Белгилей кетсек, буга чейин Казакстанда 765 килограмм бешбармак, 100 метр чучук жасалып Гиннестин рекорддор китебине киргизилген. Ал эми Өзбекстанда 6 тонна палоо жасалган.