00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
09:44
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Тема дня
От энергетики до замороженных ягод: как РКФР вкладывает миллиарды в экономику КР
10:04
35 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Кененин чагуусунан сактан! Курч вирустук кене энцефалитинен кантип коргонууга болот?
11:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Факты, герои, песни войны: Кыргызстан присоединится к «Диктанту Победы»
12:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Улуу Жеңишке 80 жыл: Ата мекендик согуштун маанилүүлүгү жаштарга үзгүлтүксүз жеткирилиши кажет
13:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
ЕАЭБдин Иран менен эркин соода келишими Кыргызстан үчүн чоң мүмкүнчүлүктөрдү ачат
15:04
39 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
Бизнес топтор. Жеке кызыкчылыкпы же өлкө экономикасына пайдасы барбы?
17:04
39 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
КРСУ — в фокусе: у российских вузов за рубежом появился куратор
18:07
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Кеменгер
Кыргыздар ким болгон жана алгачкы ирет тарыхта качан эскерилген? Тарыхчы менен маек
19:06
57 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
ЕАЭБдин Иран менен эркин соода келишими Кыргызстан үчүн чоң мүмкүнчүлүктөрдү ачат
21:04
39 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Токиодогу Оштун самсасы: кыргызстандык жигит япондорду тамшандырууда

© Sputnik / Табылды КадырбековНа втором месте по количеству киоски с едой.
На втором месте по количеству киоски с едой. - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Кыргызстандык Шерзод Сатвалдиев Японияда жашап жаткан мекендештерин улуттук ашкана менен ттамактандырып келет. Анын колунан чыккан эң мыкты тамак — Оштун барсайган самсалары.

БИШКЕК, 27-янв. — Sputnik. Кыргызстандык жигит Шерзод Сатвалдиев Токиодо тандыр жасап, самса жаап сатып келет. Бул тууралуу Sputnik Кыргызстан агенттигинин кабарчысы менен болгон маегинде билдирди.

Шерзод Ошто жашап, 2009-жылы япон кызы менен таанышкандан кийин Японияга бет алган. Ал жактан эки жаш турмуш кургандан кийин Кавсар, Софиян жана Алишер аттуу үч уулдуу болушкан. Бир жыл мурда тандыр жасап, самса менен нан жаап, сата баштаган. 

© Фото / предоставлено Шерзодом СатвалдиевымКыргызстандык Шерзод Сатвалдиев самса жасоо маалында
Кыргызстанец Шерзод Сатвалдиев, живущий в Японии - Sputnik Кыргызстан
Кыргызстандык Шерзод Сатвалдиев самса жасоо маалында

Германияны багындырган кыргыз тандырлары жана чет өлкөдө иштөөдөн баш тарткан наабайчы
— Шерзод, бул кадамыңа эмне түрткү болду?

— Өзүбүздүн тамакты аябай сагындым. Тандыр жасагандан кийин биринчи нан жаап көрдүм, анан Ош самсасын жасадым. Жакшы эле болду окшойт. Анан Кыргызстан менен Өзбекстандан барган жердештериме айттым. Даамдап көрүп, алар да тамшанышты. Агам мындан бизнес жасоону айтып калды. Анан эле социалдык тармактар аркылуу заказ алып, иштей баштадым.

— Японияда самсанын жасалышынын өзү таң калычтуудай сезилет…

— Заказды көбүнесе Кыргызстан менен Өзбекстандан баргандар беришет.

— Япондорчу?

— Биз жакка барып, тамак-ашыбыз менен тааныштыгы барлар самса жешет. Өмүрү жеп көрбөгөндөр да бар. Бул жактан даамдап көрүп, жактырып калгандар көп.

— Эмненин этинен жасайсыз?

— Койдун. Бирок бул жактагы эттин даамы Кыргызстандагыдан айырмаланып турат. Японияга эт көбүнчө Австралиядан ташылат. Даамы супсак келет.

1/3
Шерзод балдары менен

— Японияда бир самса канча турат?

— Эгер сомго которсок, болжол менен 200 сомдун тегерегинде.

— Заказ көппү?

— Бир жумада эки-үч жолу.

— Бул жалгыз киреше булагыңызбы же дагы башка менен алектенесизби?

— Жүк ташуучу унаа айдап, негизинен тиричилик буюмдарын ташыйм.

— Токидо сизден башка тандыр самсасын жасагандар барбы?

— Уга элекмин. Мен эле болушум керек.

Жаңылыктар түрмөгү
0