https://sputnik.kg/20241204/1090606775.html
Кыш мезгилинде туура тамактануу — рациондо белок, май, углеводго бай азыктардын болушу шартпы?
Кыш мезгилинде туура тамактануу — рациондо белок, май, углеводго бай азыктардын болушу шартпы?
Sputnik Кыргызстан
Күз-кыш айлары суук жана нымдуу аба ырайы менен коштолот. Бул учурда иммунитет начарлап, адамдарда чарчоо байкалат. Мындан улам адамдын тамактануусу өзгөрүп... 04.12.2024, Sputnik Кыргызстан
2024-12-04T15:05+0600
2024-12-04T15:05+0600
2024-12-04T17:10+0600
https://sputnik.kg/img/07e8/0c/04/1090606643_0:3:1036:586_1920x0_80_0_0_851e5917945f65fefa05f5e2fb57b83f.jpg
Кыш мезгилинде туура тамактануу — рациондо белок, май, углеводго бай азыктардын болушу шартпы?
Sputnik Кыргызстан
Күз-кыш айлары суук жана нымдуу аба ырайы менен коштолот. Бул учурда иммунитет начарлап, адамдарда чарчоо байкалат. Мындан улам адамдын тамактануусу өзгөрүп, баары эле майлуу тамактарга басым жасап же көп көлөмдө тамактанып калышат. Жайында жеген жеңил тамактар суукта организмди активдүү жашоого керектүү энергия менен камсыз кылбай калат. Андыктан суукта кантип туура тамактануу керек? Рациондо кандай азыктар көп болушу шарт? Иммунитет үчүн эң маанилүү витамин кайсы? Күз жана кыш мезгилинде пайдалуу суусундуктар кайсылар? Алар кандай жардам берет? Ушул жана башка суроолорго “Ачык кеп” программабыздын алкагында азык-түлүк коопсуздугу жаатындагы эксперт Бермет Журуповадан жооп ала алдык.
Күз-кыш айлары суук жана нымдуу аба ырайы менен коштолот. Бул учурда иммунитет начарлап, адамдарда чарчоо байкалат. Мындан улам адамдын тамактануусу өзгөрүп, баары эле майлуу тамактарга басым жасап же көп көлөмдө тамактанып калышат. Жайында жеген жеңил тамактар суукта организмди активдүү жашоого керектүү энергия менен камсыз кылбай калат. Андыктан суукта кантип туура тамактануу керек? Рациондо кандай азыктар көп болушу шарт? Иммунитет үчүн эң маанилүү витамин кайсы? Күз жана кыш мезгилинде пайдалуу суусундуктар кайсылар? Алар кандай жардам берет? Ушул жана башка суроолорго “Ачык кеп” программабыздын алкагында азык-түлүк коопсуздугу жаатындагы эксперт Бермет Журуповадан жооп ала алдык.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e8/0c/04/1090606643_126:0:910:588_1920x0_80_0_0_11d553292df8f45c88af49f31da90ec6.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
аудио
Кыш мезгилинде туура тамактануу — рациондо белок, май, углеводго бай азыктардын болушу шартпы?
15:05 04.12.2024 (Жаңыртылды: 17:10 04.12.2024) Коноктор
Бермет Журупова, азык-түлүк коопсуздугу жаатындагы эксперт, Кыргыз экономикалык университетинин профессору
Күз-кыш айлары суук жана нымдуу аба ырайы менен коштолот. Бул учурда иммунитет начарлап, адамдарда чарчоо байкалат. Мындан улам адамдын тамактануусу өзгөрүп, баары эле майлуу тамактарга басым жасап же көп көлөмдө тамактанып калышат. Жайында жеген жеңил тамактар суукта организмди активдүү жашоого керектүү энергия менен камсыз кылбай калат. Андыктан суукта кантип туура тамактануу керек? Рациондо кандай азыктар көп болушу шарт? Иммунитет үчүн эң маанилүү витамин кайсы? Күз жана кыш мезгилинде пайдалуу суусундуктар кайсылар? Алар кандай жардам берет? Ушул жана башка суроолорго “Ачык кеп” программабыздын алкагында азык-түлүк коопсуздугу жаатындагы эксперт Бермет Журуповадан жооп ала алдык.