https://sputnik.kg/20230926/kuz-sheker-dietolog-den-sooluk-1078911821.html
Дарыгер күзүндө кантты азыраак колдонууну сунуштады
Дарыгер күзүндө кантты азыраак колдонууну сунуштады
Sputnik Кыргызстан
Көп өлчөмдөгү кант иммунитетти түшүрүп жиберет. 26.09.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-09-26T09:20+0600
2023-09-26T09:20+0600
2023-09-26T09:20+0600
ден соолук
диетолог
иммунитет
шекер айылы
https://sputnik.kg/img/07e7/09/19/1078911561_0:807:1920:1887_1920x0_80_0_0_3940800e55f90c3aa6a633bed9b1d0a7.jpg
БИШКЕК, 26-сен. — Sputnik. Күзүндө шекерди азыраак колдонуу керектигин диетолог Евгения Белюга "Известия" басылмасындагы маегинде билдирди. Адистин айтымында, аба салкындап, күндүн нуру азайган убакта витаминдерге бай, толук кандуу тамактануу зарыл. Бирок ошол эле учурда тамак-ашка кошкон канттын көлөмүн азайтуу керек.Ал таттуу азыктан иммундук системанын иши бузулуп, күзүндө күчөгөн вирустук ооруларга туруштук бере албай калышын эскерткен.Андыктан күзүндө бышкан азыктарды көбүрөөк колдонуу сунушталды. Мисалы, клетчатка менен витаминдерге бай ашкабак, ошондой эле кофе же кара чайдын ордуна лимон, чычырканак же ит мурун кошулган чөп чай ичүүгө болот."Бул азыктардын курамындагы С витамини иммунитетти көтөрүп, сасык тумоо сымал оорулардан коргойт", — деп кеңеш берди дарыгер.
https://sputnik.kg/20230924/kuturma-virus-infekciya-aldyn-aluu-belgileri-1078869668.html
шекер айылы
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/09/19/1078911561_0:665:1920:2105_1920x0_80_0_0_e11e12bee3d45b5baa560c7b4b16f518.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, диетолог, иммунитет, шекер айылы
ден соолук, диетолог, иммунитет, шекер айылы
Дарыгер күзүндө кантты азыраак колдонууну сунуштады
Көп өлчөмдөгү кант иммунитетти түшүрүп жиберет.
БИШКЕК, 26-сен. — Sputnik. Күзүндө шекерди азыраак колдонуу керектигин диетолог Евгения Белюга "
Известия" басылмасындагы маегинде билдирди.
Адистин айтымында, аба салкындап, күндүн нуру азайган убакта витаминдерге бай, толук кандуу тамактануу зарыл. Бирок ошол эле учурда тамак-ашка кошкон канттын көлөмүн азайтуу керек.
"Шекер — калориялуу азык. Аны күнүмдүк тамак-ашка кошуу ашыкча салмакты пайда кылып, ден соолуктун начарлашына алып келет", — деген диетолог.
Ал таттуу азыктан иммундук системанын иши бузулуп, күзүндө күчөгөн вирустук ооруларга туруштук бере албай калышын эскерткен.
Андыктан күзүндө бышкан азыктарды көбүрөөк колдонуу сунушталды. Мисалы, клетчатка менен витаминдерге бай ашкабак, ошондой эле кофе же кара чайдын ордуна лимон, чычырканак же ит мурун кошулган чөп чай ичүүгө болот.
"Бул азыктардын курамындагы С витамини иммунитетти көтөрүп, сасык тумоо сымал оорулардан коргойт", — деп кеңеш берди дарыгер.