00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
4 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
6 мин
Кеменгер
КР Минск жана Ашхабаддагы элчиликтери үчүн кантип имараттар алынган
19:07
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Личный интерес
История и современность сионизма: философские размышления с Муратом Мусабаевым
20:06
55 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстандагы жалпы тарыхый мурас объекттеринин абалы. Аларды инвесторлорго берүү канчалык максатка ылайыктуу?
21:04
40 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кыргызстандыктар соңку жылдары этти көп жей баштады. Расмий статистика

© Sputnik / Табылды КадырбековТамак даярдоо. Архив
Тамак даярдоо. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.09.2022
Жазылуу
Баары бир эттин көлөмү нормага жете элек, жылына бир адам 61 килограммдан кем эмес жеш керек.
БИШКЕК, 30-сен. — Sputnik. Кыргызстандыктар соңку жылдары орто эсеп менен алганда эт жана эт азыктарын көбүрөөк жей баштады.
Улуттук статистика комитети өлкөнүн керектөөчүлөр рыногу боюнча 2017-2021-жылдарга карата маалыматын жарыялады.
Бир адам жылына төмөнкүдөй көлөмдө эт жейт:
2017-жылы — 38,5 кг;
2018 — 40,3 кг;
2019 — 41,9 кг;
2020 — 42 кг;
2021 — 43,3 кг.
Деген менен бул нормага жетпейт. Өкмөт тарабынан бекитилген орточо физиологиялык керектөө ченемдери боюнча кыргызстандыктар бир жылда 61,3 килограммдан кем эмес эт жеши керек.
Эт базар. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 27.09.2022
Кыргызстан экспорттогон малдын ич этинин көлөмү эки эсе азайып кетти
Жаңылыктар түрмөгү
0