https://sputnik.kg/20211010/mikrotolkunduu-meshti-koldonuudagy-katachylyktar-1054176256.html
Микротолкундуу мешти колдонуудагы катачылыктар. Дарыгердин эскертүүсү
Микротолкундуу мешти колдонуудагы катачылыктар. Дарыгердин эскертүүсү
Sputnik Кыргызстан
Тамак-ашты пластиктен жасалган идишке салып жылытуу онкологиялык оорулардын өрчүшүнө алып келиши мүмкүн. 10.10.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-10-10T08:35+0600
2021-10-10T08:35+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
россия
дүйнөдө
ден соолук
дарыгер
эскертүү
меш
азык-түлүк
микротолкундуу
https://sputnik.kg/img/07e5/0a/0a/1054178999_0:48:3473:2002_1920x0_80_0_0_d984f5a6f2739cbe4511dce2f7712e0e.jpg
БИШКЕК, 10-окт. — Sputnik. Микротолкундуу мешти колдонууда идишти туура тандоо керек. Пластик табактарга тамак-ашты көп жылытуу рактын өрчүшүнө себепкер болушу мүмкүн. Диетолог дарыгер Наталья Круглованын мындай эскертүүсүн "Москва 24" сайты жазды.Ал микротолкундуу мешке тамак-ашты айнек табакка салып жылыткан коопсуз экендигин айткан. Эгерде киши пластик идишти пайдаланса, ага зыяндуу бирикмелер түшүп калышы мүмкүн. Мындай оокаттарды бир ирет колдонгон кооптуу эмес, аны адатка айландырып ар күн сайын пайдалана бербеш керек.Круглованын айтымында, толкундуу мештер негизинен зыяндуу деле эмес. Кээ бир учурларда СВЧ-мештердеги азык көмөч казанга бышкандарга караганда пайдалуу деген пикирин билдирген.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/0a/0a/1054178999_371:0:3102:2048_1920x0_80_0_0_48b396b51ce7850ff64200132ddaccdd.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, ден соолук, дарыгер, эскертүү, меш, азык-түлүк, микротолкундуу
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, ден соолук, дарыгер, эскертүү, меш, азык-түлүк, микротолкундуу
Микротолкундуу мешти колдонуудагы катачылыктар. Дарыгердин эскертүүсү
08:35 10.10.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Тамак-ашты пластиктен жасалган идишке салып жылытуу онкологиялык оорулардын өрчүшүнө алып келиши мүмкүн.
БИШКЕК, 10-окт. — Sputnik. Микротолкундуу мешти колдонууда идишти туура тандоо керек. Пластик табактарга тамак-ашты көп жылытуу рактын өрчүшүнө себепкер болушу мүмкүн. Диетолог дарыгер Наталья Круглованын мындай эскертүүсүн "
Москва 24" сайты жазды.
Ал микротолкундуу мешке тамак-ашты айнек табакка салып жылыткан коопсуз экендигин айткан. Эгерде киши пластик идишти пайдаланса, ага зыяндуу бирикмелер түшүп калышы мүмкүн. Мындай оокаттарды бир ирет колдонгон кооптуу эмес, аны адатка айландырып ар күн сайын пайдалана бербеш керек.
"Киши мындай жол менен жылытылган тамакты күн сайын жей берсе, кээ бир онкологиялык ооруларга чалдыгуу кооптуулугу жаралат", — деп эскерткен диетолог.
Круглованын айтымында, толкундуу мештер негизинен зыяндуу деле эмес. Кээ бир учурларда СВЧ-мештердеги азык көмөч казанга бышкандарга караганда пайдалуу деген пикирин билдирген.