00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
15:59
1 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
3 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
On air
23:58
1 мин
06:58
1 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
10 мин
Спортбокс
2024-2034-жылдары Кыргызстанда футболду өнүктүрүү боюнча жарлыкка кол коюлду - эмнелер жасалат?
19:11
39 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
6 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:07
53 мин
Ачык кеп
Жумушчуларды камсыздандыруу кандай таризде жүрөт?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог организмди токсиндерден тазалай турчу азыктарды атады

© Sputnik / Максим Блинов / Медиабанкка өтүүЖашылча консервалары. Архив
Жашылча консервалары. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 06.10.2021
Жазылуу
Адистин айтымында, ачытылган жашылчаларда пробиотиктер көп болуп, алар сасык тумоо сыяктуу вирустук оорулардан коргоого жардам берет.
БИШКЕК, 6-окт. — Sputnik. Ачытылган бадыраң, капуста организмди шлак, токсиндерден тазалап, аны бекемдөөгө жардам берет. Бул тууралуу диетолог Светлана Фустун айтканына таянып "Известия" басылмасы жазды.
Адис белгилегендей, негизи эле ачытылган азыктарда пробиотиктер көп болот. Алар сасык тумоо сыяктуу вирустук оорулардан коргоп, тамак сиңирүүнү жакшыртууга жардам берет.
"Ачытылган жашылчалар организмден токсиндерди тазалоого да жардам берет. Жашылчадагы булалар адамды ток кармап жүрөт", — деген диетолог.
Медик ачытылган азыктар туздуу келерин айтып, аларды көп жебеш керектигин эскерткен. Адис мындай азыктардан күнүнө 120 грамм жесе жетиштүү экенин белгилеген.
Жаңылыктар түрмөгү
0