https://sputnik.kg/20211006/dietolog-toksin-organizm-tazaloo-1054131572.html
Диетолог организмди токсиндерден тазалай турчу азыктарды атады
Диетолог организмди токсиндерден тазалай турчу азыктарды атады
Sputnik Кыргызстан
Адистин айтымында, ачытылган жашылчаларда пробиотиктер көп болуп, алар сасык тумоо сыяктуу вирустук оорулардан коргоого жардам берет. 06.10.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-10-06T08:32+0600
2021-10-06T08:32+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
россия
дүйнөдө
организм
бадыраң
диетолог
капуста
токсин
https://sputnik.kg/img/102951/91/1029519189_0:0:2991:1690_1920x0_80_0_0_02f491e090aea655ec24436db66d4cf9.jpg
БИШКЕК, 6-окт. — Sputnik. Ачытылган бадыраң, капуста организмди шлак, токсиндерден тазалап, аны бекемдөөгө жардам берет. Бул тууралуу диетолог Светлана Фустун айтканына таянып "Известия" басылмасы жазды.Адис белгилегендей, негизи эле ачытылган азыктарда пробиотиктер көп болот. Алар сасык тумоо сыяктуу вирустук оорулардан коргоп, тамак сиңирүүнү жакшыртууга жардам берет.Медик ачытылган азыктар туздуу келерин айтып, аларды көп жебеш керектигин эскерткен. Адис мындай азыктардан күнүнө 120 грамм жесе жетиштүү экенин белгилеген.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/102951/91/1029519189_0:0:2991:1880_1920x0_80_0_0_3b0c642e4f73c7cdfe7214313fda64b3.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, организм, бадыраң, диетолог, капуста, токсин
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, организм, бадыраң, диетолог, капуста, токсин
Диетолог организмди токсиндерден тазалай турчу азыктарды атады
08:32 06.10.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адистин айтымында, ачытылган жашылчаларда пробиотиктер көп болуп, алар сасык тумоо сыяктуу вирустук оорулардан коргоого жардам берет.
БИШКЕК, 6-окт. — Sputnik. Ачытылган бадыраң, капуста организмди шлак, токсиндерден тазалап, аны бекемдөөгө жардам берет. Бул тууралуу диетолог Светлана Фустун айтканына таянып "
Известия" басылмасы жазды.
Адис белгилегендей, негизи эле ачытылган азыктарда пробиотиктер көп болот. Алар сасык тумоо сыяктуу вирустук оорулардан коргоп, тамак сиңирүүнү жакшыртууга жардам берет.
"Ачытылган жашылчалар организмден токсиндерди тазалоого да жардам берет. Жашылчадагы булалар адамды ток кармап жүрөт", — деген диетолог.
Медик ачытылган азыктар туздуу келерин айтып, аларды көп жебеш керектигин эскерткен. Адис мындай азыктардан күнүнө 120 грамм жесе жетиштүү экенин белгилеген.