https://sputnik.kg/20210318/kyrgyz-nooruzda-chon-kozho-byshyrgan-1051812371.html
Мураталиев: кыргыз Ноорузда сүмөлөк эмес чоң көжө бышырган
Мураталиев: кыргыз Ноорузда сүмөлөк эмес чоң көжө бышырган
Sputnik Кыргызстан
"Бакдөөлөт" коомдук фондунун жетекчиси, кыргыз таануучу Мелис Мураталиев улуттук сый тамак болгон чоң көжө тууралуу айтып берди. 18.03.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-03-18T13:54+0600
2021-03-18T13:54+0600
2021-12-14T14:27+0600
радио
кыргызстан
маданият
мелис мураталиев
нооруз
сүмөлөк
салт
https://sputnik.kg/img/07e5/03/03/1051654237_0:0:3072:1738_1920x0_80_0_0_53291d7b7efc58004a2513dbddf32b1d.jpg
Мураталиев: кыргыз Ноорузда сүмөлөк эмес чоң көжө бышырган
Sputnik Кыргызстан
Мураталиев: кыргыз Ноорузда сүмөлөк эмес чоң көжө бышырган
Кыргыздар Ноорузду Улуу күн деп атап, бул майрамда сүмөлөк эмес, чоң көжө кайнатышкан. Бул тууралуу Мелис Мураталиев Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.Анын айтымында, учурда чоң көжө бышыруу салты унутулуп баратат.Ал сүмөлөк отурукташып калган башка чыгыш элдеринин улуттук тамагы болушу мүмкүндүгүн божомолдоду.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/03/03/1051654237_0:0:3072:1930_1920x0_80_0_0_09b037e01a739a5e4de607e5bf943b4d.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
кыргызстан, маданият, мелис мураталиев, нооруз, сүмөлөк, салт
кыргызстан, маданият, мелис мураталиев, нооруз, сүмөлөк, салт
Мураталиев: кыргыз Ноорузда сүмөлөк эмес чоң көжө бышырган
13:54 18.03.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) "Бакдөөлөт" коомдук фондунун жетекчиси, кыргыз таануучу Мелис Мураталиев улуттук сый тамак болгон чоң көжө тууралуу айтып берди.
Кыргыздар Ноорузду Улуу күн деп атап, бул майрамда сүмөлөк эмес, чоң көжө кайнатышкан. Бул тууралуу Мелис Мураталиев
Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.
Анын айтымында, учурда чоң көжө бышыруу салты унутулуп баратат.
"Кыргыздар Нооруз майрамын Улуу күн дешкен. Бул күнү күн менен түн теңелип, күн узарып ак жеңди деген мааниде майрамдашкан. Бардык таарыныч, капачылыктар унутулуп, бири-бирин кечирип, жалпы журтка жакшылык тилешкен. Майрам шаңы болуп кышы менен сүрсүткөн эттерин кайнатып, шорпосуна акталган буудай салынган. Буудайды өзүнчө чыгарып алып, шорпого сүзмө кошуп ичишкен. Мына ушул чоң көжө деп аталат", — деди Мураталиев.
Ал сүмөлөк отурукташып калган башка чыгыш элдеринин улуттук тамагы болушу мүмкүндүгүн божомолдоду.