https://sputnik.kg/20240428/daryger-shishkeebek-den-sooluk-1084651134.html
Дарыгер бир адам канча шишкебек жесе болорун айтып берди
Дарыгер бир адам канча шишкебек жесе болорун айтып берди
Sputnik Кыргызстан
Шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок. 28.04.2024, Sputnik Кыргызстан
2024-04-28T09:18+0600
2024-04-28T09:18+0600
2024-04-28T09:18+0600
ден соолук
тамактануу
шишкебек
дарыгер
https://sputnik.kg/img/104082/29/1040822977_0:0:2983:1678_1920x0_80_0_0_67c5c228cd5aba376cef820a3774ead3.jpg
БИШКЕК, 28-апр. — Sputnik. Бир адам жей турган шишкебектин порциясы 150 граммдан ашпашы керек, ал эми канчалык майлуу болсо, ошончо аз желгени дурус. Бул тууралуу Москванын Саламаттык сактоо департаментинин штаттан тышкаркы адиси Андрей Тяжельников айтып бергенин РИА Новости жазды. Ошондой эле ал шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок экенин айткан. Бадыраң, помидор, редиска, жашылчалардын отко какталып бышырылгандарын столго койсо туура болору белгиленген.Дарыгер шишкебек соустарына да кылдаттык менен мамиле керектигин айтып, даяр соустарда туз, шекер ашыгы менен болорун, майонез майлуу экенин эске алууну кошумчалаган.
https://sputnik.kg/20230429/shishkebek-ehtti-tuura-tandoo-1074848056.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104082/29/1040822977_252:0:2983:2048_1920x0_80_0_0_6103eafcc714ef7f397eaab8795e69dc.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, тамактануу, шишкебек, дарыгер
ден соолук, тамактануу, шишкебек, дарыгер
Дарыгер бир адам канча шишкебек жесе болорун айтып берди
Шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок.
БИШКЕК, 28-апр. — Sputnik. Бир адам жей турган шишкебектин порциясы 150 граммдан ашпашы керек, ал эми канчалык майлуу болсо, ошончо аз желгени дурус. Бул тууралуу Москванын Саламаттык сактоо департаментинин штаттан тышкаркы адиси Андрей Тяжельников айтып бергенин
РИА Новости жазды.
"Шишкебектин бир порциясы 150 граммдан ашпашы керек. Майлуулугу андан да аз болгону оң. Айрымдар аны нансыз жей алышпайт. Ал үчүн биринчи сорттогу буудай унунан жасалган нанды эмес, башка дандар аралашкан кара ундун нанын тандоо зарыл", — деген Тяжельников.
Ошондой эле ал шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок экенин айткан. Бадыраң, помидор, редиска, жашылчалардын отко какталып бышырылгандарын столго койсо туура болору белгиленген.
Дарыгер шишкебек соустарына да кылдаттык менен мамиле керектигин айтып, даяр соустарда туз, шекер ашыгы менен болорун, майонез майлуу экенин эске алууну кошумчалаган.