https://sputnik.kg/20230429/shishkebek-ehtti-tuura-tandoo-1074848056.html
Шишкебекке этти кантип туура тандаш керек? Гастроэнтерологдун кеңеши
Шишкебекке этти кантип туура тандаш керек? Гастроэнтерологдун кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Адатта кыргызстандыктар май майрамдарын жаратылыш койнунда, жагымдуу тамак үстүндө өткөрүүнү жакшы көрүшөт. 29.04.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-04-29T09:57+0600
2023-04-29T09:57+0600
2023-04-29T09:57+0600
россия
ден соолук
эт
тамак
шишкебек
эс алуу
https://sputnik.kg/img/104132/73/1041327345_0:57:3072:1785_1920x0_80_0_0_75f0b717bf43a15cc6f7a12ea74d7e76.jpg
БИШКЕК, 29-апр. — Sputnik. Шишкебек, жаратылыш, эс алуу, жаз... Албетте, мунун бардыгы жакшы. Бирок дем алыш ойдогудай болуп, тамагыбыз ден соолукка пайдалуу болуш үчүн шишкебекке этти туура тандоонун жол-жобосун "Доктор Питер" басылмасына гастроэнтеролог жана гепатолог Сергей Лопатин айтып берди.Тоок этиУй же койдун этине караганда тооктун эти жеңил келип, өзгөчө диетадагы адамдарга пайдалуу болуп эсептелет. Бирок канат менен буттарда калория жогору. Төш эт шишкебек үчүн эң ыңгайлуу вариант.БалыкСёмга, скумбрия, форель сыяктуу балыктарды тандаңыз. Ошол эле учурда болушунча майы азыраагын алыңыз. Анткени май агып, чокко түшөт дагы күйгөн май канцерогенге айланып, ыш менен келип этке сиңет. Ал эми бул нерсе рак клеткаларын пайда кылат.Кой жана уй этиБул эттерде дагы майдын аз болгону жакшы. Себебин жогоруда түшүндүрдүк. Ошондой эле бышып келе жаткан этти карап туруңуз. Эгер отко какталган учурда сыртына суу бөлүнүп чакса, демек, ал эскирип кеткен азык.
https://sputnik.kg/20230424/zharatylyshta-ehs-aluu-ehrezheleri-1074678205.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104132/73/1041327345_205:0:2936:2048_1920x0_80_0_0_0b3073fed42e56ca8b28d00aa70ec327.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
россия, ден соолук, эт, тамак, шишкебек, эс алуу
россия, ден соолук, эт, тамак, шишкебек, эс алуу
Шишкебекке этти кантип туура тандаш керек? Гастроэнтерологдун кеңеши
Адатта кыргызстандыктар май майрамдарын жаратылыш койнунда, жагымдуу тамак үстүндө өткөрүүнү жакшы көрүшөт.
БИШКЕК, 29-апр. — Sputnik. Шишкебек, жаратылыш, эс алуу, жаз... Албетте, мунун бардыгы жакшы. Бирок дем алыш ойдогудай болуп, тамагыбыз ден соолукка пайдалуу болуш үчүн шишкебекке этти туура тандоонун жол-жобосун "
Доктор Питер" басылмасына гастроэнтеролог жана гепатолог Сергей Лопатин айтып берди.
Уй же койдун этине караганда тооктун эти жеңил келип, өзгөчө диетадагы адамдарга пайдалуу болуп эсептелет. Бирок канат менен буттарда калория жогору. Төш эт шишкебек үчүн эң ыңгайлуу вариант.
Сёмга, скумбрия, форель сыяктуу балыктарды тандаңыз. Ошол эле учурда болушунча майы азыраагын алыңыз. Анткени май агып, чокко түшөт дагы күйгөн май канцерогенге айланып, ыш менен келип этке сиңет. Ал эми бул нерсе рак клеткаларын пайда кылат.
Бул эттерде дагы майдын аз болгону жакшы. Себебин жогоруда түшүндүрдүк. Ошондой эле бышып келе жаткан этти карап туруңуз. Эгер отко какталган учурда сыртына суу бөлүнүп чакса, демек, ал эскирип кеткен азык.