Ал эми серкенин териси сабага ылайыкталып сыйрылып, атайылап бычылбайт, тигилбейт. Тери устара же бычак менен кырылып, баканда кургагандан кийин кол менен жумшартып бир жумадай ийлеп, бир нече жолу ышташат. Андан соң теринин алдыңкы эки колу менен мойнун жылкынын жал-куйругунан кыл кесип келип байлап, арткы эки буту жип менен керегеге байланып илинет.
Кыргыздар сабаны кара күрөң түскө келгенге чейин узак убакыт карагайдын тобурчагы, төө таманды түтөтүп ыштап, соңунда ичин каймак, сары май менен майлап, бээнин сүтүн куюп кымыз жасаган. Баса, сабаны бир жарым, эки айда бир ыштап туруу зарыл. Антпесе ал буюм өз сапатын, формасын жогото баштайт.