Кургак жемишти кантип туура тандоо керек? Диетолог сатуучулардын сырын ачты

© Фото / Дастан УмоттегинКургак жемиштер. Архив
Кургак жемиштер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 19.12.2021
Жазылуу
Көпчүлүк кургатылган жемиштер өңү карайып жана чымын-чиркейлер коно бербеши үчүн күкүрттүн диоксиди менен жуулат.
БИШКЕК, 19-дек. — Sputnik. Кургак жемиштерди тандоодо сырткы көрүнүшүнө көңүл буруу маанилүү. Бул тууралуу Sputnik Өзбекстан диетолог Светлана Панченкого шилтеме берүү менен билдирди.
Анын айтымында, сатууга коюлган кургак жемиштин текстурасына, жылтыраган өңүнө карап кантип кургатылганын жана тазаланганын билсе болот.
"Эгер ал жылтырап же өтө жумшак болуп турса, май же глицерин колдонуп тазаланганынан кабар берет. Андан көрө жылтыраган эмес, өзүнүн табигый жыты бар жана сөңгөктөрү менен кошо алган жакшы. Ал эми жаңгактарды кабыгы менен тазаланбаган формасында алуу сунушталат", — деди адис.
Себеби көпчүлүк кургатылган жемиштердин өңү карайбай жана чымын-чиркейлер коно бербеши үчүн күкүрттүн диоксиди менен тазаланарын айтат. Андан соң ал көзгө жагымдуу көрүнүп кардарды өзүнө тартып калат. Адис табигый кургак жемиштер эч качан жылтырабайт деп эсептейт.
Ошондой эле ал күкүрттүн диоксиди аллергиясы бар адамдарга зыянын тийгизерин эскертти.
Польза мандарина для здоровья - Sputnik Кыргызстан, 1920, 13.12.2021
Кышында оорубаш үчүн мандаринди кантип тандаш керек. Кеңеш
Польза фруктов для здоровья - Sputnik Кыргызстан, 1920, 05.12.2021
Арыктайм дегендер кайсы жер-жемишти жолотпошу керек. Тизме
Жаңылыктар түрмөгү
0