00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:04
44 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
11:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:13
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Кеменгер
Өлкөдө педагог-музыканттар жетишпейт. Кадрлар кантип даярдалууда?
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
Аапта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Между строк
Почему книги важнее экранизаций: мнение Посла Кыргызстана во Франции
18:07
50 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кондитер азыркы десерттин кемчилигин санап берди

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Медиабанкка өтүүТорт. Архив
Торт. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 19.09.2021
Жазылуу
Адистин айтымында, азыркы десертте колдонулуп жаткан сырьёлордун сапаты төмөн. Ага кондитерлер дагы, кардарлар дагы анча маани бербей калды.

БИШКЕК, 19-сен. — Sputnik. Азыркы учурда торт, вафли сыяктуу таттуулардын сырьёсу менен жасоо технологиясына мурдагыдай көңүл бурулбай калды. Мындай пикирин РИА Новости агенттигине Жалпы россиялык кондитердик өндүрүш илимий-изилдөө институтунун адиси Михаил Талейсник билдирди.

"Азыркы десертте колдонулуп жаткан сырьёлордун сапаты төмөндөп кетти. Ага кондитерлер дагы, кардарлар дагы анча маани бербей калды. Жөнөкөй эле мисал, дээрлик бардык таттууларда пайдаланылчу жууган майдын курамында суу 16 пайыздан ашпашы керек. Бирок азыр бул көрсөткүч 32 пайызга чейин чыгып кеткен учурлар бар", — деди адис.

Ошондой эле ал вафлинин түзүлүшүндөгү кемчиликтерди эч ким байкабай калганын айтты.

"Технология боюнча вафлинин 20 пайызы кытырагы, калган 80 пайызы кремден турушу керек. Бала кезде биз ошондой вафлинин даамынан ырахат алчубуз. Азыр жалаң эле кытырагы калгандай", — деди Талейсник.

Сөзүнүн соңунда адис тамак-ашты туура тандап, ден соолукка кам көрүүгө чакырды.

 

Жаңылыктар түрмөгү
0