00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
5 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Популяризация русского языка и культуры: в Бишкеке пройдет литературно-музыкальный салон
08:04
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Түрк Мамлекеттер Уюмунун 11-саммити Бишкекте — Түрк интеграциясынын жаңы доору башталдыбы?
09:05
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Как не ошибиться в выборе косметолога: советы эксперта
12:04
40 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекти көрктөндүрүүнүн жаңы эрежелери — шаардын инфраструктурасын жакшыртып, айлана-чөйрөнү сактайбы?
13:04
25 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Кыргызстан ЕАЭБ өлкөлөрү үчүн продукциянын сапатын кантип жакшыртат? — лабораторияларды модернизациялоо жардам береби?
13:31
26 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
БРИКС: альтернатива западной доминации или будущее мировой политики?
14:04
50 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Акчаны топтоо жолу менен кантип мамлекеттик ипотека алса болот — “Толтолмо ипотека” продуктунун шарттары
15:04
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Максимальный репост
On air
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
БРИКС саммити - дүйнө көп полярдуулукка өткөнүн көрсөттү
17:04
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
В классах оперировали раненых солдат: история школы, бывшей госпиталем во время ВОВ
18:07
46 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Кеменгер
Кыргыз жылкы менен байланышты үзгөн жокпу — жаштар эмнелерди биле жүрүшү керек?
19:06
55 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Между строк
Метаморфозы детской литературы: как меняются книги для юных читателей
20:06
42 мин
Ачык кеп
Акчаны топтоо жолу менен кантип мамлекеттик ипотека алса болот — “Толтолмо ипотека” продуктунун шарттары
23:04
44 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ден соолукка бычак. Тез бышыра салуучу азыктар, нан жана туздалган жер-жемиш

© Sputnik / Евгения Новоженина / Медиабанкка өтүүII книжно-кулинарная ярмарка "Пища для ума"
II книжно-кулинарная ярмарка Пища для ума - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Окумуштуулар балмуздак, кургатылып, туздалган жер-жемиштер, курамында эт бар, тез бышыра салуучу тамактардан алыс болуш керектигин айтышты.

БИШКЕК, 18-фев. — Sputnik. Кайра иштетүүдөн көбүрөөк өткөн азык-түлүктөрдүн өлүмдү эртелеткен тобокелдиги жогору болорун франциялык окумуштуулар билдирди. Бул туурасында РИА Новости LiveScience порталына таянып жазды.

Алар ундан жасалган нан азыктары, балмуздак, кургатылып, туздалган жер-жемиштер, курамында эт бар, тез бышыра салуучу тамактар экенин айтышты. Булардын баары кайра иштетүүдөн бир эмес, бир нече жолу өткөндөр. Мындай тамактардын курамында кант, туз, май, жыт берүүчү заттар, боегучтар, даамды күчөткүчтөр жана эмульгаторлор бар экени маалым.

Приготовление еды - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар курсактагы майды кетире турган азык-түлүктөрдү атады
Окумуштуулар 2000-2017-жылдары 45 жаштан өтүп калган 45,5 миң адамдын ичкен тамак-ашын байкоого алган. Алардын бою, салмагы, көп кыймалдашы же кыймылдабашы, жашоо образы, билим деңгээли жана башка дагы социодемографиялык мүнөздөмөлөрү эске алынган.

Изилдөөнүн жүрүшүндө алардын 30 пайызынын күнүмдүк ичкен тамак-ашы абдан эле көп кайра иштетүүдөн өткөн азыктар болгону аныкталган. Жыйынтыгында адамдын ичкен-жегендеринин 10 пайызын эле жогорудагыдай азыктар түзсө, эрте көз жумуу тобокелдиги дароо 14 пайызга жогорулары айтылган.

Маалыматта мындай тамакты көбүнесе колунда жоктор, билими азыраактар, толуктар жана көп кыймылдагысы келбегендер сатып алары айтылган.

Жаңылыктар түрмөгү
0