00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Чана кантип жасалат?

Жазылуу
Бөбөктөрдүн чанасы – кыштын жарчысы. Темир уста Бакытбек Кудайбердиев мындай керемет буюмдарды жасоо менен көптөн бери алектенип келет.

Чаналар төрт чарчы жана тегерек формада катуу темирден жасалып, ага 5 метрге жакын металл керектелет. 

Темир уста буга алты саатка жакын убактысын жумшайт жана аны ар бир кардардын оюндай кылып жасап берет. 

Бакытбек ар бир чананы жан дили коюп, чоң канаттануу менен жасаарын айтты.

© Sputnik / Табылды КадырбековЧана – кыштын жарчысы.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
1/11
Чана – кыштын жарчысы.
© Sputnik / Табылды КадырбековЖакшы чаналар сапатуу металлдан жасалат.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
2/11
Жакшы чаналар сапатуу металлдан жасалат.
© Sputnik / Табылды КадырбековБул темирлерден жакшынакай чана жасалаарын алгач элестете албайсың.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
3/11
Бул темирлерден жакшынакай чана жасалаарын алгач элестете албайсың.
© Sputnik / Табылды КадырбековШиретүү канчалык бекем болсо, чана ошончолук сапаттуу болот.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
4/11
Ширетүү канчалык бекем болсо, чана ошончолук сапаттуу болот.
© Sputnik / Табылды КадырбековСырдалуу кезегин күтүп, илинип турган чаналар.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
5/11
Сырдалуу кезегин күтүп, илинип турган чаналар.
© Sputnik / Табылды КадырбековЧананы сырдоо жөнөкөй иш эмес, ага атайын кошулмалар пайдаланылат.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
6/11
Чананы сырдоо жөнөкөй иш эмес, ага атайын кошулмалар пайдаланылат.
© Sputnik / Табылды КадырбековСыр агып, одоно көрүнүп калбасын деген усталар аны атайын чачыраткыч менен сырдашат.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
7/11
Сыр агып, одоно көрүнүп калбасын деген усталар аны атайын чачыраткыч менен сырдашат.
© Sputnik / Табылды КадырбековСыр көпкө чыдап, сапаттуу болуш үчүн чананы оттун табына кармаш керек.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
8/11
Сыр көпкө чыдап, сапаттуу болуш үчүн чананы оттун табына кармаш керек.
9/11
Даяр чаналар.
© Sputnik / Табылды КадырбековБулар жок дегенде эле 100 кг. салмакты көтөрөт.
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
10/11
Булар жок дегенде эле 100 кг. салмакты көтөрөт.
© Sputnik / Табылды КадырбековЧана колго тийди, кеттик, муз тепкенге!
Как делают санки - Sputnik Кыргызстан
11/11
Чана колго тийди, кеттик, муз тепкенге!
Жаңылыктар түрмөгү
0