00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ачуу шоколадды кайсы учурда жегенге болбой турганын диетолог түшүндүрдү

© Photo / Unsplash / Elena LeyaАчуу шоколад. Архивдик сүрөт
Ачуу шоколад. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.01.2024
Жазылуу
Адис таттуу азыктын күнүмдүк порциясы 20-30 граммдан ашпашы керектигин эскертти.
БИШКЕК, 8-янв. — Sputnik. Ачуу шоколадды шакыйы кармагандар, кант диабети барлар жана ашыкча салмактан жабыркагандар рациондон азайтканы оң. Бул тууралуу Sputnik радиосуна диетолог, гастроэнтеролог, терапевт Наталья Сычева айтып берген.
Дарыгер элде ачуу шоколад башка шоколаддарга караганда пайдалуураак деген түшүнүк сиңип калганын айтты. Аталган азыктын мындай түрүндө антиоксиданттар болгону менен кан тамырлардын жыйрылышына алып келерин эскертти.
"Кан тамырлардын жыйрылышынан шакыйы барлар, кан басымы жогору болгондор жабыркайт. Алардын башы ооруп, кан басымы көтөрүлгөндүктөн рациондон азайтуу сунушталат", – деди Сычева.
Ачуу шоколад өттүн куюлганына да жардам бергендиктен дарыгерден бул кондитердик азыкты колдонуунун өлчөмүн сурап алуу сунушталат.
Диетолог ашыкча салмак жана экинчи типтеги кант диабети менен ооруган адамдар да ачуу шоколадды азайтышы керектигин кошумчалады.
"Күнүмдүк порция 20-30 граммдан ашпашы керек", – деп түшүндүрдү Сычева.
Ал эми какао майына аллергиясы барлар такыр эле баш тартып койгону оң болорун айтты. Мындан сырткары, балдарга үч жашка чейин шоколад бербей эле койгон жакшы.
Сычева негизи кондитердик бул азыкты салат же тамактан кийин жегенге кеңеш берген.
Жыгач кашыктан бал тамчылап жатат. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 05.01.2024
Балды ысыткан зыяндуубу? Диетологдун жообу
Жаңылыктар түрмөгү
0