00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
2 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
4 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Окумуштуулар деңиз азыктары бөйрөк ооруларын алдын аларын аныкташты

© Sputnik / Виталий Аньков / Медиабанкка өтүүДеңиз азыктары. Архив
Деңиз азыктары. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 22.01.2023
Жазылуу
11 жылдын аралыгында изилдөөгө катышкан 4 944 кишиде өнөкөт бөйрөк оорулар чыга баштаган.
БИШКЕК, 22-янв. — Sputnik. Окумуштуулар деңиз азыктарын күбүрөөк жеп туруу бөйрөк ооруларынын өрчүп кетүү тобокелдигин азайтары аныкталганын BMJ жазды.
Адистер 19 өлкөдө жүргүзүлгөн 19 изилдөөнүн маалыматтарын карап чыгышкан. Алар эйкозапентаендик, докозагексаендик, докозапентаендик жана альфа-линолендик кычкылтектерде омега-3 биомаркеринин (деңиз азыктарында камтылган) деңгээлин баалашкан. Алгачкы үч кычкылтек организимге деңиз азыктары аркылуу кирет, акыркысы жаңгактарда, уруктарда, жашылчаларда көп болот.
11 жылдын аралыгында изилдөөгө катышкан 4 944 кишиде өнөкөт бөйрөк оорулары башталган. Натыйжада окумуштуулар деңиз азыктары бөйрөк илдеттеринин пайда болуу тобокелдигин 8 пайызга азайтат деген бүтүм чыгарышкан. Изилдөөдө чылым чегүү, жаш курак, адамдын салмагынын индекси, кыймыл-аракетинин активдүүлүгү жана ден соолугунун жалпы абалы сыяктуу факторлор эске алынган эмес.
Гамбургер жеген аял. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 16.01.2023
Фастфуд боордун май басып кетишине алып келет
Жаңылыктар түрмөгү
0