https://sputnik.kg/20221231/tamak-zhasagandan-son-zharoo-ehle-zhep-salysh-kerek-1071647075.html
Ашпозчу: жаңы жылдык дасторкондон калган тамакты жебеш керек
Ашпозчу: жаңы жылдык дасторкондон калган тамакты жебеш керек
Sputnik Кыргызстан
Кулинардык студиянын негиздөөчүсү, ашпозчу Канимет Жеңишов бул жылы жаңы жылдык дасторкондо коён этинен жасалган тамактардын көбүрөөк болуусун сунуштады. 31.12.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-12-31T12:40+0600
2022-12-31T12:40+0600
2022-12-31T12:40+0600
радио
жаңы жыл
тамак
ашпозчу
канимет жеңишов
https://sputnik.kg/img/07e6/0c/1f/1071647161_0:49:3067:1774_1920x0_80_0_0_eca9901ea0a54b88e6929e6a4114d6a1.jpg
Ашпозчу: жаңы жылдык дасторкондон калган тамакты жебеш керек
Sputnik Кыргызстан
Ашпозчу: жаңы жылдык дасторкондон калган тамакты жебеш керек
Тамакты жасагандан соң дароо эле жеп салуу туура экенин Канимет Жеңишов Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.Анын айтымында, калып калган тамактарды колдон келишинче жебегенге аракет кылуу керек.Ал дасторкондун көркүн тарелка ачарын кошумчалады.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/0c/1f/1071647161_336:0:3067:2048_1920x0_80_0_0_70676cb0185dd3f9b4b1c1d995f21b15.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңы жыл, тамак, ашпозчу, канимет жеңишов, аудио
жаңы жыл, тамак, ашпозчу, канимет жеңишов, аудио
Ашпозчу: жаңы жылдык дасторкондон калган тамакты жебеш керек
Кулинардык студиянын негиздөөчүсү, ашпозчу Канимет Жеңишов бул жылы жаңы жылдык дасторкондо коён этинен жасалган тамактардын көбүрөөк болуусун сунуштады.
Тамакты жасагандан соң дароо эле жеп салуу туура экенин Канимет Жеңишов Sputnik
Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.
Анын айтымында, калып калган тамактарды колдон келишинче жебегенге аракет кылуу керек.
"Көпчүлүк учурда бизде ар кандай мааракелерден кийин тамак-аш калып калат. Бул нерсе жаңы жылдык дасторконго да көбүрөөк тиешелүү. Тамакты жасагандан соң дароо эле жеп салыш керек. Эгер калып калган болсо колдон келишинче жебегенге аракет кылуу зарыл. Мен чет өлкөдө иштеп жүргөндө тамак бышкандан төрт саат өткөндөн кийин конокторго берилчү эмес. Жетекчилик бул жаатты катуу көзөмөлгө алчу. Калып калган тамакты ал жакта күчүктөргө да берчү эмес. Эң жакшысы — тамактарды жаңы жылдан кийин жана бардык эле учурда ысырап кылбаш үчүн базардан кишилердин санына карап азык-түлүк алган оң. Эсептеп даярдалган тамактар көп учурда дароо эле түгөнөт. Мындан сырткары, киши анча тойбой калган тамагын даамдуу деп эсептейт", — деди ашпозчу.
Ал дасторкондун көркүн тарелка ачарын кошумчалады.