00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
15:59
1 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
3 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
On air
23:58
1 мин
Утро хорошего дня
Почему важно учиться говорить правильно: логопед о секретах успешного общения
06:04
43 мин
On air
06:58
1 мин
Күн башат
Мугалимдерге да мотивация керек! – педагогдор арасында өткөн иш-чара, сынактардын мааниси
07:06
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Как при помощи арт-терапии решить проблемы с самооценкой?
08:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Сот өкүлчүлүгү институту реформаланат. Эмне өзгөрөт?
09:06
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Как поддержка русского языка способствует развитию кыргызского
12:04
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
"Бишкеклифт" борбордогу 48 лифтти модернизацияланды — быйыл жалпы канча лифт жаңыланат?
13:04
26 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
ОПЕК фонду менен жеке сектордо кызматташуу Кыргызстанга эмне берет?
13:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Славяне и тюрки: история веков дружбы и взаимодействия — беседа с историком
14:04
52 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Жумушчуларды камсыздандыруу кандай таризде жүрөт?
15:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Личный интерес
Новые торговые пути, как основа меняющегося Мира- беседа с Муратом Мусабаевым
16:04
51 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
Апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
2024-2034-жылдары Кыргызстанда футболду өнүктүрүү боюнча жарлыкка кол коюлду - эмнелер жасалат?
19:06
39 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
53 мин
Ачык кеп
Жумушчуларды камсыздандыруу кандай таризде жүрөт?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан
Радио

Уезбаев: жеген тамагыбыздын үчтөн бири белок болушу шарт

© Sputnik / Эркин СадыковРуководитель отдела программы образования Республиканского центра укрепления здоровья Сагынбек Уезбаев
Руководитель отдела программы образования Республиканского центра укрепления здоровья Сагынбек Уезбаев - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Республикалык ден соолукту чыңдоо борборунун билим берүү программалары боюнча бөлүм башчысы Сагынбек Уезбаев күзүндө туура тамактануу сырларын айтып берди.
Уезбаев: жеген тамагыбыздын үчтөн бири белок болушу шарт

Жай мезгилине салыштырмалуу күзүндө күндү азыраак көрөбүз. Натыйжасында организм стресс алып, аны жоюу үчүн демейдегиден көбүрөөк тамак талап кыла баштайт. Бул тууралуу Сагынбек Уезбаев Sputnik Кыргызстан радиосунун таңкы эфиринде маек куруп жатып билдирди.

Анын айтымында, адам бир күндө үч маал ысык тамак, эки маал мөмө-жемиш менен шам-шум этип алганы туура.

"Күзүндө күндүн нуру жетишсиздигинен организм стресске кабылат. Аны жок кылуу максатында тамак-аштан витамин ала баштайт. Ошондуктан адамдар күз мезгилинде көп өлчөмдө тамак жеп калышат. Мындан улам туура тамактануу зарыл. Күнүмдүк кабыл алган тамак-аштын үчтөн бир бөлүгүн белок түзүшү керек. Эгер үч ирет ысык тамак ичсек, үчөөндө тең белокко бай азыктарды жеш керек. Мындан сырткары, өзгөчө оор жумуш жасагандар жана акыл эмгеги менен иштегендер эки ирет жеңил азык менен шам-шум этип алса болот. Көбүнесе жер-жемиш, мөмө организм үчүн пайдалуу. Негизи эле тамакты өтө тоё жеп албоо керек. Ашказанда тамактан сырткары суюктукка жана абага да орун калганы ден соолук үчүн пайдалуу", — деди Уезбаев.

Адис баары бышып турган күз айларында организмди керектүү витаминдер менен камсыздап алуу үчүн жер-жемиштерин көп жеш керектигин сунуштады.

Жаңылыктар түрмөгү
0