00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:00
3 мин
Жаңылыктар
17:30
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Айчурок Зайырбекова: как психология помогает милиции в экстремальных условиях
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Кыргызстандыктардын санариптик сабаттуулугу кандай? – Санариптик өнүктүрүү министрлиги алдына коюлган милдеттерди кандай аткарды?
09:05
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Тема дня
Шанс стать крутым бизнесменом — беседа о работе Университета «Евразия» с вице-спикером Госдумы РФ
10:04
33 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкектеги ышты өлчөгөн жабдуулар туура эмес иштейби? Ыш менен күрөшүү кандай жүрүүдө?
11:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Цифровизация таможни: борьба с контрабандой и снижение бюрократии
12:05
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
2025-жылы канча чакырым жол салынат? – инвестиция, жаңы техника, акы төлөнүүчү жол, кадр маселеси
13:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Туристтик жайларды классификациялоо системасын жаңылоо — тейлөө сапатын жакшыртабы?
15:04
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
Пайыздык коюмдар жана инфлация
17:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Страна детей и открытой, предприимчивой молодежи — глава представительства «Россотрудничества» о Кыргызстане
18:07
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стимул
Мекенинде ийгиликтүү ишкерге айланган мурдагы мигрант
19:06
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Туристтик жайларды классификациялоо системасын жаңылоо — тейлөө сапатын жакшыртабы?
21:04
46 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Илимпоздор шишкебектин кооптуулугу туурасында айтып беришти

© Sputnik / Максим Богодвид / Медиабанкка өтүүШишкебек. Архив
Шишкебек. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Гарварддын окумуштуулары 12 жаштан 16 жашка чейинки 100 миң кишини байкоого алып, изилдешкен

БИШКЕК, 26-мар. — Sputnik. Гарвард университетинин окумуштуулары отко какталып бышырылган эт гипертонияны күчөтүп жибериши мүмкүндүгүн айтышты. Бул туурасында РИА Новости жазды.

Жүрөк оорулары боюнча америкалык ассоциациянын Жаңы Орлеандагы жыйынында аталган изилдөө тууралуу Гарварддын мектептеги таза тамактануу бөлүмүнүн илимий кызматкери Ганг Лиу айтып берген.

Производство сока на заводе Очаково - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар жемиш ширеси өмүргө кандай кооптуулук жаратарын айтышты
Ал кесиптештери менен биргеликте 12 жаштан 16 жашка чейинки 100 миң кишини байкоого алып, изилдешкен. Алгач алардын биринде да жогорулаган кан басымы, диабет, жүрөк кан тамыр оорулары жана рагы болгон эмес.

Окумуштуулар табы күчтүү отко какталып бышырылган этти айына 15тен көп жегендер менен жумасына төрт же андан аз жегендердин ден соолугун салыштырган.

Изилдөөнүн жыйынтыгында биринчи топто кан басымы көтөрүлгөн кишилер 17 пайызга көп болгон. Соңунда көтөрүлүп кеткен кан басымдан 37 миң кишинин жабыркагандыгы аныкталган.

"Биздин изилдөөлөр этти башка ыкма менен бышырса, жогорудагыдай оорудан алысыраак болууга, гипертонияга кабылып калбоого мүмкүнчүлүк жараларын көрсөттү"", — деген Лиу.

Тамактануу боюнча адис Жудит Вайли-Росетт барбекюну жакшы көргөндөр эми этти башкача кылып бышырып жеши керектигин айтты.

Буга чейин окумуштуулар ачкалык адамдын узак жашоосуна кандай таасир берери айтышкан. https://sputnik.kg/world/20171029/1036051547/achkalyk-pajdaluu-ehkenin-okumushtuular-ajtyshty.html

Жаңылыктар түрмөгү
0