00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:00
6 мин
Между строк
Ностальгия по детству в повести Гафура Гуляма "Озорник"
18:06
45 мин
On air
18:51
8 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
11:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:05
47 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Ата-мекендик тамак-аш азыктарынын сапаты жакшырды — Бишкекте уюштурулган жарманкелердин максаты аларды колдообу?
17:32
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
9 мин
Киноблог
Нуар под дождем: режиссер о необычном проекте
18:17
46 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Эксперт ышталган балыктын саламаттыкка зыянын тийгизбей турган өлчөмүн айтты

© Sputnik / Виталий Аньков / Медиабанкка өтүүЫшталган балык. Архив
Ышталган балык. Архив  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 28.07.2024
Жазылуу
Малоземов мындай балыктарды сыра менен айкалыштыруу ден соолукка өзгөчө кооптуу экенин белгилеген.
БИШКЕК, 28-июл. — Sputnik. Кургатылган жана ышталган балыкты көп жегендик ден соолукка кандай зыян алып келерин "Живая еда" программасынын алып баруучусу Сергей Малоземов Sputnik радиосуна курган маегинде айтып берди.
Ал белгилегендей, мындай балыктар туздуу болот.
"Анын 10 пайызын туз түзөт. Кургатылган же ышталган кичинекей эки балык туздун күнүмдүк дозасын камсыздап коет. Күн сайын жей бергенде гипертония коркунучу жаралат. Адам кан басымы көтөрүлгөн тейде жүрсө инсульт алышы ыктымал", – деп белгилеген Сергей Малоземов.
Анын айтымында, кургатылган же ышталган балыкты сыра менен айкалыштыруу организмге эки эсе зыян.
"Организмге бир эле учурда туз менен суюктук барат. Туз суюктуктун тез айлануусун шарттап, басым эки эсе жогорулайт. Бул абалды күндө кайталай берген адам атайылап эле инсультту чакырып жаткандай болот", – деген ал.
Адис кургатылган, ышталган балыктар олуттуу зыян алып келбеши үчүн аны жашылчалар менен жеген туура экенин белгилеген.

"Мисалы, кайнатылган картошкада калий көп, кургатылган же ышталган балыкты картошка менен жегенде андагы туз бир аз болсо да нейтралдашат. Калий туздагы ашыкча натрийге антидот катары иштейт", – деп түшүндүргөн эксперт.

Малоземов ден соолугунда көйгөйү жок адамдар мындай балыктарды аптасына бир-эки ирет аз өлчөмдө жесе саламаттыкка терс таасирин тийгизбей турганын кошумчалаган.
Кулпунай. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 22.05.2024
Ден соолукка зыян алып келбеш үчүн бир күндө канча кулпунай жесе болот
Жаңылыктар түрмөгү
0