00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:04
44 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
7 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:17
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Кеменгер
Өлкөдө педагог-музыканттар жетишпейт. Кадрлар кантип даярдалууда?
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
18 мин
Жума жыйынтыгы
Аапта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:18
49 мин
Между строк
Почему книги важнее экранизаций: мнение Посла Кыргызстана во Франции
18:07
50 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Адис тердин жытын күчөтүүчү азыктарды атады

© Sputnik / Табылды КадырбековТерин сүртүп жаткан киши. Архив
Терин сүртүп жаткан киши. Архив  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.06.2024
Жазылуу
Ашыкча салмак да терчилдикти жаратат.
БИШКЕК, 8-июн. — Sputnik. Эндокринолог Зухра Павлова Sputnik радиосуна курган маегинде кайсы азыктар тердин жыт менен чыгышын шарттай турганын айтып берди.
Дарыгер белгилегендей, тер ар кандай оорулардан, теридеги бактериялардын көптүгүнөн улам кескин жыттанышы мүмкүн. Денеден бөлүнүп чыккан терде микроорганизмдерди азыктандырган заттар канчалык көп болсо, ошончолук жыт чыгат.
"Тердин кескин жыттанышына көпкө туруп калган сыр, түрдүү татымалдар, таттуу сүт азыктары таасир берет. Терге бактериялык флора аралашканда жыттана баштайт. Адам тердегенде суу гана чыкса, анда теридеги микробдор азыктана алышпайт. Бирок кант бөлүнүп чыкса бактериялар үчүн табылгыс тамак-аш болот", – деп белгилеген Павлова.
Ал ошондой эле кайсы азыктар тердин көп бөлүнүп чыгышын шарттай турганын түшүндүргөн.
"Ысык чай, кофе же жөн эле ысык суу тердин көп бөлүнүп чыгышына алып келет. Бул жерде азыктын температурасы башкы мааниге ээ. Эгерде сиз малина, бал, имбир менен чай, суу иче турган болсоңуз тердейсиз", – деген Павлова.
Ал ашыкча салмак да терчилдикти жаратарын кошумчалаган.
"Адамдын тердеши, анын жыты тамак-ашка гана байланыштуу эмес. Ага башка илдеттер да себеп болушу мүмкүн. Мисалы, гормоналдык баланстын бузулушунун белгилеринин бири – тердөө. Мындайда дарыгерге кайрылган оң", – деп сөзүн жыйынтыктаган Зухра Павлова.
Тиш дарылап жаткан стоматолог. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.01.2023
Ооздон чыккан жагымсыз жыт кайсы оорулардан кабар берет? Адистин жообу
Жаңылыктар түрмөгү
0