https://sputnik.kg/20231229/dietolog-ashkazan-zharasy-mayram-1081617345.html
Диетолог ашказан жарасы барлар майрамдык дасторкондон эмне жесе болорун айтты
Диетолог ашказан жарасы барлар майрамдык дасторкондон эмне жесе болорун айтты
Sputnik Кыргызстан
Диетолог ачуу тамак менен алкоголь ичүүгө такыр болбой турганын эскертти. 29.12.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-12-29T08:37+0600
2023-12-29T08:37+0600
2023-12-29T08:37+0600
россия
ден соолук
ашказан
диетолог
майрам
дасторкон
https://sputnik.kg/img/07e7/0c/1c/1081617474_0:160:3072:1888_1920x0_80_0_0_2d555a311aa9b08d1877e8363024c4d7.jpg
БИШКЕК, 29-дек. — Sputnik. Жаңы жылдык дасторконго колдон келишинче түрдүү тамактарды коебуз, бирок алардын көбүн ашказаны ооруган адамдар жегенге болбойт. Гастрит, ашказан жарасы менен жабыркагандар үчүн майрамдык дасторконго эмне койгонго болорун диетолог Алексей Кабанов "Доктор Питер" басылмасына айтып берди.Майрам күндөрү туура тамактануу дээрлик мүмкүн эмес. Көнүп калган майлуу, куурулган, ачуу тамактардан баш тартуу да оңой болбойт.Диетолог ачуу тамак менен алкоголдук ичимдик ичүүгө такыр болбой турганын эскерткен. Ал тизмеге ачуу, кычкыл, туздуу соустар дагы кирген. Ал эми жегенге уруксат берилген азыктарга пюре, быштак, жумуртка, балык кирет.Адис тамакты ашыкча жегенге болбой тургандагын эскерткен."Аз-аздан, бирок бат-баттан, күнүнө 5-6 жолу тамактануу керек. Жылуу суу, кааласаңыз газдалган суу ичүүгө болот. Бул аш кылууга жардам берет", — деди адис.
https://sputnik.kg/20231226/dietolog-den-sooluk-zhashylcha-zhemish-vitamin-kenesh-1081525327.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/0c/1c/1081617474_171:0:2902:2048_1920x0_80_0_0_584aa2af800c834d2633cf8c8d4e9187.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
россия, ден соолук, ашказан, диетолог, майрам, дасторкон
россия, ден соолук, ашказан, диетолог, майрам, дасторкон
Диетолог ашказан жарасы барлар майрамдык дасторкондон эмне жесе болорун айтты
Диетолог ачуу тамак менен алкоголь ичүүгө такыр болбой турганын эскертти.
БИШКЕК, 29-дек. — Sputnik. Жаңы жылдык дасторконго колдон келишинче түрдүү тамактарды коебуз, бирок алардын көбүн ашказаны ооруган адамдар жегенге болбойт. Гастрит, ашказан жарасы менен жабыркагандар үчүн майрамдык дасторконго эмне койгонго болорун диетолог Алексей Кабанов "
Доктор Питер" басылмасына айтып берди.
Майрам күндөрү туура тамактануу дээрлик мүмкүн эмес. Көнүп калган майлуу, куурулган, ачуу тамактардан баш тартуу да оңой болбойт.
"Ашказан жарасы барларга майлуу эт, сүт азыктарын ашыкча колдонуу аябай зыян. Андыктан балыктан, мөмө-жемиштен жасалган тамактарга басым жасаңыз. Бирок чеги менен жегенге болот. Ал эми цитрус, экзотикалык мөмөлөрдөн баш тартыңыз. Менюга азыраак көлөмдө жаңгак кошсо болот", — деген Кабанов.
Диетолог ачуу тамак менен алкоголдук ичимдик ичүүгө такыр болбой турганын эскерткен. Ал тизмеге ачуу, кычкыл, туздуу соустар дагы кирген. Ал эми жегенге уруксат берилген азыктарга пюре, быштак, жумуртка, балык кирет.
Адис тамакты ашыкча жегенге болбой тургандагын эскерткен.
"Аз-аздан, бирок бат-баттан, күнүнө 5-6 жолу тамактануу керек. Жылуу суу, кааласаңыз газдалган суу ичүүгө болот. Бул аш кылууга жардам берет", — деди адис.
26 Бештин айы 2023, 08:57