Ачытылган капустаны пайдалуу касиетинен ажыраткан азыктар айтылды

© Sputnik / Константин Чалабов / Медиабанкка өтүүАчытылган капуста жана салаттар. Архив
Ачытылган капуста жана салаттар. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 21.11.2022
Жазылуу
Сасык тумоо, респиратордук инфекциялар күч алып турган мезгилде ачытылган капуста ден соолукка миңдин бири.
БИШКЕК, 21-ноя.— Sputnik. Ачытыла турган капустага кумшекер менен уксус кошпош керек. Бул эки нерсе капустаны пайдалуу касиетинен ажыратып коюшу ыктымал экенин диетолог Маргарита Королева билдиргенин РИА Новости жазды.
Адистин айтымында, сасык тумоо, респиратордук инфекциялар күч алып турган мезгилде ачытылган капуста ден соолукка миңдин бири. С витаминине бай жашылча иммунитетти бекемдөөгө жардам берет. Бул азыкта минералдык заттар жана пробиотиктер да көп.
"Бирок аны даярдап жатканда айрым кожойкелер кумшекер кошуп коюшат. Бул туура эмес. Анткени аталган продукт кант диабети барларга, метаболизми начарларга жана ашыкча салмак менен жабыркап жүргөндөргө жакпай калышы мүмкүн. Ошондой эле капустаны ачытарда уксус да кошпош керек. Эгер ага уксус же башка кошулма аралашса пайдалуу касиетин жоготуп, тескерисинче, ичеги-карынга зыянын тийгизиши ыктымал", — деген медик.
Мындан тышкары, капустаны бадыраң сымал кышкыга консервалап жаппаш керектиги айтылды. Диетолог туура ачытылган капустаны күндө жесе болорун кошумчалаган.
Базардагы жашылча. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 20.10.2021
Организмди токсинден тазалоо үчүн эмне жеш керек? Адистин кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0