https://sputnik.kg/20221007/tondurbaj-turchu-azyktar-1068703270.html
Кышка кайсы азыктарды тоңдурууга болбойт? Адистин кеңеши
Кышка кайсы азыктарды тоңдурууга болбойт? Адистин кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Медиктин айтымында, айрым азыктар өтө муздакта пайдалуу касиеттерин жоготуп коёт. 07.10.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-10-07T09:07+0600
2022-10-07T09:07+0600
2022-10-07T09:07+0600
диетолог
азык-түлүк
жашылча-жемиш
тоңдуруу
суук
кыш
https://sputnik.kg/img/07e6/05/1e/1064823378_0:321:3071:2048_1920x0_80_0_0_28f3909198d879bd6883c78eeefe207f.jpg
БИШКЕК, 7-окт. — Sputnik. Диетолог Марият Мухина азыркы тапта көпчүлүк кышка карата жашылча-жемиштерди тоңдура баштаганын айтып, кайсыларын муздак температурада сактабаш керектигин түшүндүрдү. Адистин кеңеши РИА Новостиге жарыяланды.Диетологдун айтымында, айрым азыктар өтө муздакта пайдалуу касиеттерин жоготуп коёт. Анын ичинде чөп-чар бар. Булар тоңдурулгандан кийин витамин жана антиоксиданттын булагы болбой калат.Өтө муздак температурага коюуга болбой турган азыктардын катарында жаңгактын түрлөрү, сыр, банан дагы бар.
https://sputnik.kg/20220213/dietolog-vitamin-zhetishsizdik-1062017021.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/05/1e/1064823378_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_1f8f1e2b9772db20829d053835009ce0.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
диетолог, азык-түлүк, жашылча-жемиш, тоңдуруу, суук, кыш
диетолог, азык-түлүк, жашылча-жемиш, тоңдуруу, суук, кыш
Кышка кайсы азыктарды тоңдурууга болбойт? Адистин кеңеши
Медиктин айтымында, айрым азыктар өтө муздакта пайдалуу касиеттерин жоготуп коёт.
БИШКЕК, 7-окт. — Sputnik. Диетолог Марият Мухина азыркы тапта көпчүлүк кышка карата жашылча-жемиштерди тоңдура баштаганын айтып, кайсыларын муздак температурада сактабаш керектигин түшүндүрдү. Адистин кеңеши
РИА Новостиге жарыяланды.
Диетологдун айтымында, айрым азыктар өтө муздакта пайдалуу касиеттерин жоготуп коёт. Анын ичинде чөп-чар бар. Булар тоңдурулгандан кийин витамин жана антиоксиданттын булагы болбой калат.
"Ошондой эле помидор, бадыраң, кабачок сыяктуу суусу көп жашылчаларды да тоңдурбаш керек. Мындай учурда алар пайдалуу касиеттерин жоготуп, тескерисинче, ууга айланат. Ошондой эле айран, кефирди тоңдурган туура эмес", — деген адис.
Өтө муздак температурага коюуга болбой турган азыктардын катарында жаңгактын түрлөрү, сыр, банан дагы бар.
13 Бирдин айы 2022, 16:49