https://sputnik.kg/20220625/dietolog-kajnagan-zhashylsa-pajda-1065547315.html
Диетолог: айрым жашылчалар кайнаган соң пайдалуу
Диетолог: айрым жашылчалар кайнаган соң пайдалуу
Sputnik Кыргызстан
Адис жашылчаларды өтө көп кайнатпаш керектигин айтат. Мисалы, брокколи, помидор, болгар калемпири сыяктуу жашылчалар 80-90 градус ысык сууда 4-5 мүнөт турса... 25.06.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-06-25T08:40+0600
2022-06-25T08:40+0600
2022-06-25T08:40+0600
ден соолук
жашылча
адис
кеңеш
диета
https://sputnik.kg/img/07e6/06/18/1065549681_0:134:3073:1862_1920x0_80_0_0_5467fba0903859de66602f6461a408db.jpg
БИШКЕК, 25-июн. — Sputnik. Айрым жашылчалар чийки кезине караганда кайнатып жегенде организмге көбүрөөк пайда алып келет. Бул тууралуу диетолог, медицина илимдеринин доктору Маргарита Королева Sputnik радиосуна берген маегинде айтты.Диетолог билдиргендей, сабиз, помидор, болгар калемпирин кайнаткан соң пайдалуу заттар ого бетер активдешет.Медик брокколини жээрдин алдында ысык сууга чылап коюу туура экенин айтат. Анткени жашылчанын бул түрүндө сульфорафан заты бар. Ал организмге уу сыяктуу таасир этет. Ысык суу бул затты нейтралдаштырып коёт.Ошол эле учурда Королева жашылчаларды өтө көп кайнатпаш керектигин айтат. Мисалы, брокколи, помидор, болгар калемпири сыяктуу жашылчалар 80-90 градус ысык сууда 4-5 мүнөт турса жетиштүү.
https://sputnik.kg/20220622/dietolog-ysyk-suusunduk-kenesh-1065446559.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/06/18/1065549681_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_c4c955d5761fa8bab11dcafbb8b898e4.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, жашылча, адис, кеңеш, диета
ден соолук, жашылча, адис, кеңеш, диета
Диетолог: айрым жашылчалар кайнаган соң пайдалуу
Адис жашылчаларды өтө көп кайнатпаш керектигин айтат. Мисалы, брокколи, помидор, болгар калемпири сыяктуу жашылчалар 80-90 градус ысык сууда 4-5 мүнөт турса жетиштүү.
БИШКЕК, 25-июн. — Sputnik. Айрым жашылчалар чийки кезине караганда кайнатып жегенде организмге көбүрөөк пайда алып келет. Бул тууралуу диетолог, медицина илимдеринин доктору Маргарита Королева
Sputnik радиосуна берген маегинде айтты.
Диетолог билдиргендей, сабиз, помидор, болгар калемпирин кайнаткан соң пайдалуу заттар ого бетер активдешет.
"Помидор менен кызыл калемпир ысыган учурда ликопен заты бөлүнөт. Бул абдан сонун антиоксидант. Ал ткандарды жана кандын курамын жакшыртат. Ошондой эле А витамини көбөйөт", — деди адис.
Медик брокколини жээрдин алдында ысык сууга чылап коюу туура экенин айтат. Анткени жашылчанын бул түрүндө сульфорафан заты бар. Ал организмге уу сыяктуу таасир этет. Ысык суу бул затты нейтралдаштырып коёт.
Ошол эле учурда Королева жашылчаларды өтө көп кайнатпаш керектигин айтат. Мисалы, брокколи, помидор, болгар калемпири сыяктуу жашылчалар 80-90 градус ысык сууда 4-5 мүнөт турса жетиштүү.