https://sputnik.kg/20220612/ashkazanga-oorchuluk-keltirbej-tamakty-siniruu-1065142596.html
Иче калып жата калба! Ашказанды оорутпай тамакты туура сиңирүүнүн жолу
Иче калып жата калба! Ашказанды оорутпай тамакты туура сиңирүүнүн жолу
Sputnik Кыргызстан
Кылгыруу, ичтин көөп, оорушу — тамактан кийинки туура эмес кыймыл-аракеттин кесепети. 12.06.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-06-12T10:26+0600
2022-06-12T10:26+0600
2022-06-12T10:26+0600
ден соолук
тамак
ашказан
кеңеш
https://sputnik.kg/img/07e6/06/0b/1065129865_0:127:1921:1207_1920x0_80_0_0_e6238d79ccbf4a38ab5e308834dbef2f.jpg
БИШКЕК, 12-июн. — Sputnik. Ашказан менен ичегиде көйгөй жаралбаш үчүн тамактангандан кийин эмне кылбаш керектигин гастроэнтеролог, гепатолог Наталья Марченко Sputnik радиосуна маек куруп жатып айтып берди. Кылгыруу, ичтин көбүшү, оорушу — тамактан кийинки туура эмес кыймыл-аракеттин кесепети. Толуп турган ашказан менен жатып алуу же эңкейип туруу адамды өтө жагымсыз абалга кептейт.Диспепсиялык синдром – ашказандын ысып ооруусу, ичтин көбүшү.Тамак жегенден кийин буттарды кайчылаштырып же бүкүрөйүп отурууга дагы болбойт. Ошондой эле ток киши чуркабай эле койгону туура. Мындай учурда дагы жогоруда айтылган клапандарга күч келет.Анын ордуна тамакты өтө майда чайнап жеп, кийин бир аз убакыт жай басып сейилдеп келүү сунушталат.
https://sputnik.kg/20220611/kaysy-vitamin-organizmde-ashykcha-bolso-zyyany-tiet-1065124701.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/06/0b/1065129865_0:0:1707:1280_1920x0_80_0_0_06958feaa77b67417f9390452e590c96.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, тамак, ашказан, кеңеш
ден соолук, тамак, ашказан, кеңеш
Иче калып жата калба! Ашказанды оорутпай тамакты туура сиңирүүнүн жолу
Кылгыруу, ичтин көөп, оорушу — тамактан кийинки туура эмес кыймыл-аракеттин кесепети.
БИШКЕК, 12-июн. — Sputnik. Ашказан менен ичегиде көйгөй жаралбаш үчүн тамактангандан кийин эмне кылбаш керектигин гастроэнтеролог, гепатолог Наталья Марченко
Sputnik радиосуна маек куруп жатып айтып берди.
Кылгыруу, ичтин көбүшү, оорушу — тамактан кийинки туура эмес кыймыл-аракеттин кесепети. Толуп турган ашказан менен жатып алуу же эңкейип туруу адамды өтө жагымсыз абалга кептейт.
"Тамактангандан кийин бир жарым сааттай жатып же эңкейүүнүн кереги жок. Антсеңиз тамактын бир органдан экинчисине өтүшүнө шарт түзгөн клапандар кысылып, оңой менен ачылбай калат. Дени сак адамдарга бул жөн гана ыңгайсыздык жаратышы мүмкүн, ал эми ичеги-карын оорулары бар бейтаптарды диспепсиялык синдромго алып келет", — деди Марченко.
Диспепсиялык синдром – ашказандын ысып ооруусу, ичтин көбүшү.
Тамак жегенден кийин буттарды кайчылаштырып же бүкүрөйүп отурууга дагы болбойт. Ошондой эле ток киши чуркабай эле койгону туура. Мындай учурда дагы жогоруда айтылган клапандарга күч келет.
Анын ордуна тамакты өтө майда чайнап жеп, кийин бир аз убакыт жай басып сейилдеп келүү сунушталат.