https://sputnik.kg/20220207/omikrondo-zhelbgen-tamak-ash-1061844792.html
Дарыгер "омикрондон" сакайып кетүү процессин кечеңдеткен тамактарды атады
Дарыгер "омикрондон" сакайып кетүү процессин кечеңдеткен тамактарды атады
Sputnik Кыргызстан
Айрым адамдар кайнатылган же бууга бышкан тамактарды жегиси келбей калат. Мындай учурда дарыгер эт менен жашылчаны көп туздабай, бирок шишкебек сыяктуу... 07.02.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-02-07T08:30+0600
2022-02-07T08:30+0600
2022-02-07T08:30+0600
ден соолук
коронавирус
тамак
"омикрон" штаммы
дүйнөдө
https://sputnik.kg/img/07e6/02/06/1061844893_0:580:2610:2048_1920x0_80_0_0_b8801b6a97ce3906118035481ae1b1a5.jpg
БИШКЕК, 7-фев. — Sputnik. Коронавирустун "омикрон" штаммына кабылган учурда фастфуд менен таттуулардан баш тартуу керек. Тамактын бул түрлөрү сакаюуну кечеңдетерин медицина илимдеринин кандидаты, үй-бүлөлүк дарыгер Сергей Чудаковго шилтеме берип РИА Новости жазды.Айрым адамдар кайнатылган же бууга бышкан тамактарды жегиси келбей калат. Мындай учурда дарыгер эт менен жашылчаны көп туздабай, бирок шишкебек сыяктуу мангалга кактап бышырса болорун айтат. Чокко бышкан тамакты көргөндө адамдын табити ачылып, азык-түлүктөр дагы пайдалуулугун жоготпойт.
https://sputnik.kg/20220206/konserva-kooptuu-azyk-1061830287.html
https://sputnik.kg/20220131/omikrondon-kijin-kany-koyuulanyshy-mumkun-1061681985.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/02/06/1061844893_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_6fc7dd61a951a606cbd206afad94b253.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, коронавирус, тамак, "омикрон" штаммы, дүйнөдө
ден соолук, коронавирус, тамак, "омикрон" штаммы, дүйнөдө
Дарыгер "омикрондон" сакайып кетүү процессин кечеңдеткен тамактарды атады
Айрым адамдар кайнатылган же бууга бышкан тамактарды жегиси келбей калат. Мындай учурда дарыгер эт менен жашылчаны көп туздабай, бирок шишкебек сыяктуу мангалга кактап бышырса болорун айтат.
БИШКЕК, 7-фев. — Sputnik. Коронавирустун "омикрон" штаммына кабылган учурда фастфуд менен таттуулардан баш тартуу керек. Тамактын бул түрлөрү сакаюуну кечеңдетерин медицина илимдеринин кандидаты, үй-бүлөлүк дарыгер Сергей Чудаковго шилтеме берип
РИА Новости жазды.
"Адамдар ооруп жатканда тамакка табити жоголуп, таттууларды же фастфуд жегиси келет. Бирок бул азыктарда витамин болбогон соң иммунитеттин бекемделишине эч кандай жардам бере албайт. Андан көрө жашылча же С витаминине бай кычкыл жемиштерди жеген туура", — деди адис.
Айрым адамдар кайнатылган же бууга бышкан тамактарды жегиси келбей калат. Мындай учурда дарыгер эт менен жашылчаны көп туздабай, бирок шишкебек сыяктуу мангалга кактап бышырса болорун айтат. Чокко бышкан тамакты көргөндө адамдын табити ачылып, азык-түлүктөр дагы пайдалуулугун жоготпойт.