00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дарыгер "омикрондон" сакайып кетүү процессин кечеңдеткен тамактарды атады

© Фото / Pexels / cottonbroКулинарный мастер-класс
Кулинарный мастер-класс - Sputnik Кыргызстан, 1920, 07.02.2022
Жазылуу
Айрым адамдар кайнатылган же бууга бышкан тамактарды жегиси келбей калат. Мындай учурда дарыгер эт менен жашылчаны көп туздабай, бирок шишкебек сыяктуу мангалга кактап бышырса болорун айтат.
БИШКЕК, 7-фев. — Sputnik. Коронавирустун "омикрон" штаммына кабылган учурда фастфуд менен таттуулардан баш тартуу керек. Тамактын бул түрлөрү сакаюуну кечеңдетерин медицина илимдеринин кандидаты, үй-бүлөлүк дарыгер Сергей Чудаковго шилтеме берип РИА Новости жазды.
"Адамдар ооруп жатканда тамакка табити жоголуп, таттууларды же фастфуд жегиси келет. Бирок бул азыктарда витамин болбогон соң иммунитеттин бекемделишине эч кандай жардам бере албайт. Андан көрө жашылча же С витаминине бай кычкыл жемиштерди жеген туура", — деди адис.
Айрым адамдар кайнатылган же бууга бышкан тамактарды жегиси келбей калат. Мындай учурда дарыгер эт менен жашылчаны көп туздабай, бирок шишкебек сыяктуу мангалга кактап бышырса болорун айтат. Чокко бышкан тамакты көргөндө адамдын табити ачылып, азык-түлүктөр дагы пайдалуулугун жоготпойт.
Консервадагы балыктар. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 06.02.2022
Консерва организмге эмнеси менен коркунучтуу? Диетологдун эскертүүсү
COVID-19 менен ооруган киши кан тапшыруу учурунда. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 31.01.2022
"Омикрон" менен ооруп айыккандардын каны коюуланып кетиши мүмкүн
Жаңылыктар түрмөгү
0