https://sputnik.kg/20211231/zhany-zhyl-tamak-bash-tartuu-1060864891.html
Диетолог жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтты
Диетолог жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтты
Sputnik Кыргызстан
Майрамда көп желген тамактарда туз көп экени айтылып, ал жүрөккө, бөйрөккө күч келтирери белгиленди. 31.12.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-12-31T09:08+0600
2021-12-31T09:08+0600
2021-12-31T09:40+0600
дүйнөдө
жаңы жыл
зыян
дасторкон
тамак
диетолог
азык
https://sputnik.kg/img/07e5/0c/1e/1060864979_0:321:3071:2048_1920x0_80_0_0_83a605bb4820727a929d62b36daeeb0f.jpg
БИШКЕК, 31-дек. — Sputnik. Медицина илимдеринин кандидаты, диетолог Ирина Бережная жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтып, майрамда пайдалуу азыктарды сунуштаганын РИА Новости жазды.Диетолог дасторконго жашылча, чөп-чар кошулган азыктарды койсо пайдалуу болорун белгилеген."Жашылча, чөп-чарда клетчатка, антиоксидант, витамин абдан көп. Ошол эле учурда жашылчаны өтө көп жегенде табит бир аз төмөндөп, адам зыяндуу тамактарды көп жегиси келбей калат", — деди Бережная.Буга чейин эндокринолог жана диетолог Оксана Михалева жаңы жылдык дасторкондо кайсы азыктарды аралаштырып жебеш керектигин айткан.
https://sputnik.kg/20211228/zhany-zhyldyk-chygymdy-kantip-tizgindoo-kerek-1060790854.html
https://sputnik.kg/20211225/kun-kancha-mandarin-zhese-bolot-1060719286.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/0c/1e/1060864979_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_05ed13dfcbc10459841f8efb7bc3134f.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
дүйнөдө, жаңы жыл, зыян, дасторкон, тамак, диетолог, азык
дүйнөдө, жаңы жыл, зыян, дасторкон, тамак, диетолог, азык
Диетолог жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтты
09:08 31.12.2021 (Жаңыртылды: 09:40 31.12.2021) Майрамда көп желген тамактарда туз көп экени айтылып, ал жүрөккө, бөйрөккө күч келтирери белгиленди.
БИШКЕК, 31-дек. — Sputnik. Медицина илимдеринин кандидаты, диетолог Ирина Бережная жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтып, майрамда пайдалуу азыктарды сунуштаганын
РИА Новости жазды.
"Салат, кесилген эт, кызыл икра жана башка жаңы жылдык дасторконго койчу тамактарда туз абдан көп. Ден соолукка зыян делген азыктарды дасторкондон алып же аларды азайткан оң. Туз организмде сууну көпкө кармап, кан басымды жогорулатып, адамды шишитип, жүрөк менен бөйрөккө күч келтириши ыктымал", — деди дарыгер.
Диетолог дасторконго жашылча, чөп-чар кошулган азыктарды койсо пайдалуу болорун белгилеген.
"Жашылча, чөп-чарда клетчатка, антиоксидант, витамин абдан көп. Ошол эле учурда жашылчаны өтө көп жегенде табит бир аз төмөндөп, адам зыяндуу тамактарды көп жегиси келбей калат", — деди Бережная.
Буга чейин эндокринолог жана диетолог Оксана Михалева жаңы жылдык дасторкондо кайсы азыктарды аралаштырып
жебеш керектигин айткан.
28 Бештин айы 2021, 13:30
25 Бештин айы 2021, 09:22