00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
14:55
5 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
17:04
42 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
2 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтты

© Фото / Pexels / Nicole MichalouЖаңы жылдык дасторкон. Иллюстративдик сүрөт
Жаңы жылдык дасторкон. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 31.12.2021
Жазылуу
Майрамда көп желген тамактарда туз көп экени айтылып, ал жүрөккө, бөйрөккө күч келтирери белгиленди.
БИШКЕК, 31-дек. — Sputnik. Медицина илимдеринин кандидаты, диетолог Ирина Бережная жаңы жылда кайсы тамактардан баш тартуу керектигин айтып, майрамда пайдалуу азыктарды сунуштаганын РИА Новости жазды.
"Салат, кесилген эт, кызыл икра жана башка жаңы жылдык дасторконго койчу тамактарда туз абдан көп. Ден соолукка зыян делген азыктарды дасторкондон алып же аларды азайткан оң. Туз организмде сууну көпкө кармап, кан басымды жогорулатып, адамды шишитип, жүрөк менен бөйрөккө күч келтириши ыктымал", — деди дарыгер.
Диетолог дасторконго жашылча, чөп-чар кошулган азыктарды койсо пайдалуу болорун белгилеген.
"Жашылча, чөп-чарда клетчатка, антиоксидант, витамин абдан көп. Ошол эле учурда жашылчаны өтө көп жегенде табит бир аз төмөндөп, адам зыяндуу тамактарды көп жегиси келбей калат", — деди Бережная.
Буга чейин эндокринолог жана диетолог Оксана Михалева жаңы жылдык дасторкондо кайсы азыктарды аралаштырып жебеш керектигин айткан.
Балатынын жанында отурган аял. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 28.12.2021
Жаңы жыл тосом деп акчасы жок калбаңыз. Чыгымды тизгиндөө жолдору
Мандариндер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 25.12.2021
Диетолог мандариндин пайдасы менен зыянын айтты
Жаңылыктар түрмөгү
0