https://sputnik.kg/20211230/zhany-zhyl-dastorkon-tamak-aralashuu-1060844372.html
Жаңы жылдык дасторкондо кайсы тамактарды аралаштырып жебеш керек
Жаңы жылдык дасторкондо кайсы тамактарды аралаштырып жебеш керек
Sputnik Кыргызстан
Эндокринологдун айтымында, спирт ичимдиктерин ичип жаткандар майлуу тамактарды көп жебегени жакшы. Анткени ичимдик менен май кошулганда курч панкреатитке алып... 30.12.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-12-30T10:21+0600
2021-12-30T10:21+0600
2021-12-30T10:21+0600
жаңы жыл
ден соолук
ашказан
кеңеш
дасторкон
диетолог
эндокринолог
https://sputnik.kg/img/07e5/0c/1e/1060844346_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_a07911a0e7586d073f607b81586ad82b.jpg
БИШКЕК, 30-дек. — Sputnik. Эндокринолог жана диетолог Оксана Михалева жаңы жылдык дасторкон ден соолукка зыянын тийгизбеш үчүн кайсы тамак-ашты аралаштырбаш керектигин түшүндүрдү. Адистин пикирин "Прайм" агенттиги жазды. Эндокринологдун айтымында, спирт ичимдиктерин ичип жаткандар майлуу тамактарды көп жебегени жакшы. Анткени ичимдик менен май кошулганда курч панкреатитке алып келиши мүмкүн.Ал эми болбой эле дасторконун дүйүм тамак-ашка толтургусу келгендер айрым салаттардын курамынан өтө майлуу азыктарды башка азыктарга алмаштырса болору айтылат.Ошондой эле калориясы жогору салаттардан кийин десерт жебей эле койгон туура.
https://sputnik.kg/20211226/zhany-zhyl-den-sooluk-kablyna-keltiruu-1060740736.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/0c/1e/1060844346_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_d4a87f303ab6474eda7e22e42d01c237.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңы жыл, ден соолук, ашказан, кеңеш, дасторкон, диетолог, эндокринолог
жаңы жыл, ден соолук, ашказан, кеңеш, дасторкон, диетолог, эндокринолог
Жаңы жылдык дасторкондо кайсы тамактарды аралаштырып жебеш керек
Эндокринологдун айтымында, спирт ичимдиктерин ичип жаткандар майлуу тамактарды көп жебегени жакшы. Анткени ичимдик менен май кошулганда курч панкреатитке алып келиши мүмкүн.
БИШКЕК, 30-дек. — Sputnik. Эндокринолог жана диетолог Оксана Михалева жаңы жылдык дасторкон ден соолукка зыянын тийгизбеш үчүн кайсы тамак-ашты аралаштырбаш керектигин түшүндүрдү. Адистин пикирин "
Прайм" агенттиги жазды.
Эндокринологдун айтымында, спирт ичимдиктерин ичип жаткандар майлуу тамактарды көп жебегени жакшы. Анткени ичимдик менен май кошулганда курч панкреатитке алып келиши мүмкүн.
"Мисалы, оливьеге адаттагыдай майонез эмес, каймак кошсо туура болот. Анын майлуулугу азыраак. Же ар түрдүү салаттарды жасабай эле койгон туура. Албетте, кожойкелер дасторкону ашка толуп турушун каалайт. Бирок бир эле учурда ар кайсы тамакты аралаштырганда ашказан кыйналат. Ар кандай илдеттер пайда болот", — деди Михалева.
Ал эми болбой эле дасторконун дүйүм тамак-ашка толтургусу келгендер айрым салаттардын курамынан өтө майлуу азыктарды башка азыктарга алмаштырса болору айтылат.
Ошондой эле калориясы жогору салаттардан кийин десерт жебей эле койгон туура.
26 Бештин айы 2021, 11:02