Диетолог ашказанды оорутуп, ич көптүргөн азыктарды атады

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Медиабанкка өтүүНан. Архив
Нан. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 24.12.2021
Жазылуу
Ашказан үчүн коркунучтуу азыктардын катарында сүт азыктары, таттуу газдалган суусундуктар, таттуулар, козу карын бар.
БИШКЕК, 24-дек. — Sputnik. Тамакка ашыкча тоюп, аны жакшылап чайнабай жеп, артынан көп көлөмдө суу ичип алуу ичти көптүрсө, айрым азыктар ашказанда ачып кетиши мүмкүн. Бул тууралуу диетолог Светлана Фус билдиргенин РИА Новости жазды.
Дарыгердин айтымында, ашказанды курамында крахмалы көп азыктар оорутушу ыктымал. Алардын ичине ботко, нан, жүгөрү, күрүч кирет. Ичти жашылча-жемиш, жаңгак сыяктуу клетчатка да көптүрүшү мүмкүн.
Ашказан үчүн коркунучтуу азыктардын катарында сүт азыктары, таттуу газдалган суусундуктар, таттуулар, козу карын да бар.
Диетолог аз кыймылдаган учурда ич көбө турганын кошумчалаган.
Инжир. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 20.12.2021
Диетолог ич катканда жей турчу жемишти сунуштады
Жаңылыктар түрмөгү
0