00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
4 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
6 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
6 мин
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Жаңы жылдык дасторкон — берекенин жана ынтымактын белгиси
17:04
52 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
От импорта к производству: как меняется мукомольная отрасль Кыргызстана
18:07
42 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
6 мин
Туяк
Атасы мамлекеттик маанилүү кызматта болсо сакмалда иштеген Роза Акназарова
19:07
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Кесилбестен жана оорутпастан дарылоо — уролог лазердик хирургия тууралуу
21:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дарыгер: майлуу шорпо ден соолукту талкалайт

© Sputnik / Табылды КадырбековКыргызское национальное блюдо — быжы
Кыргызское национальное блюдо — быжы - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.08.2021
Жазылуу
Ар кандай оору-сыркоо же операциядан кийин ден соолукту калыбына келтирүү үчүн шорподон өтөрү жок. Бирок дарыгердин айтымында, уй жана тооктун майлуу шорпосун күн сайын ичүү ден соолукка зыян келтириши мүмкүн.

БИШКЕК, 30-авг. — Sputnik. Майлуу шорпону көп ичкен адамдардын жүрөк-кан тамыр ооруларына кабылуу тобокелдиги жогорулайт. Бул тууралуу Sputnik радиосунун эфиринде диетолог Андрей Бобровский айтып берди.

Дарыгердин пикиринде, ар кандай оору-сыркоо же операциядан кийин ден соолукту калыбына келтирүү үчүн шорподон өтөрү жок. Бирок уй жана тооктун майлуу шорпосун күн сайын ичүү ден соолукка зыян келтириши мүмкүн.

“Малдын майы атеросклероз, жүрөк кемтиги, инфаркт, инсульт сыяктуу жүрөк-кан тамыр ооруларын чакырат. Анткени майлар тамырларга туруп калып кан айланууну начарлатат”, — деди адис.

Мындан тышкары, малдын майы өнөкөт ооруларды козгой турганы кошумчаланды.

Жаңылыктар түрмөгү
0