00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ачык кеп
Таштандыны баш аламан таштагандар жазаланууда - “Тазалык” таштанды көйгөйүн кантип чечип жатат?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Жумуртканы ченеп жеш керекпи? Адистер көндүм адаттар боюнча айтып берди

© Sputnik / Наталья Горшкова / Медиабанкка өтүүЖумуртка. Архив
Жумуртка. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
1960-жылдары Американын кардиологиялык ассоциациясы адам жумасына үчтөн ашык жумуртка жебеш керектиги, болбосо, холестериндин көптүгү жүрөк-кан тамыр ооруларын жаратарын билдиргени айтылат.

БИШКЕК, 17-сен. — Sputnik. Жумуртканы ашыкча жеп алуу жүрөк-кан тамыр системасынын иштешине терс таасирин тийгизип, кант диабетин болтурат деген туура эмес. Бул тууралуу "Известия" техастык окумуштууларга шилтеме берип жазды.

1960-жылдары Американын кардиологиялык ассоциациясы адам жумасына үчтөн ашык жумуртка жебеш керектиги, болбосо холестериндин көптүгү жүрөк-кан тамыр ооруларын жаратарын билдиргени айтылат.

Ожирение в Германии - Sputnik Кыргызстан
Салаңдаган курсактан арылам дегендерге сунушталган 20 азык
Бул маалыматты тактоо үчүн техастык окумуштуулар 48 ыктыярчы менен эксперимент жүргүзүп, алардын жумурткадан тамак жасаганына байкоо салышкан. Натыйжада окумуштуулар жумуртканын өзү зыян эместигин аныкташкан. Адистердин айтымында, адатта аталган азыкка май кошуп, колбаса же бекон менен куурушат. Дал ушундай тамак ден соолукка бычак.

Кийинки экспериментте адистер жумуртканын көптүгү глюкозанын деңгээлине кандай таасир берерин текшеришкен. Катышуучуларга бир күнү куурулган жумуртка, экинчи күнү мүнөздөп тамак беришкен. Анткен менен организмде эч кандай өзгөрүүлөр байкалган эмес. Белок, углевод, каллория жана май эки күндө тең ошол бойдон турган.

Жыйынтыгында адистер дени-карды соо адамга жумуртканы колдонууга чек жок деген жыйынтыкка келишкен.

Виджет news
Жаңылыктар түрмөгү
0