00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Экономикалык панорама
19:05
42 мин
Ежедневные новости
20:00
6 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
5 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
19:56
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дени сак өспүрүмдөр — улут келечеги: Кантип туура тамактандырабыз?

Дени сак өспүрүмдөр — улут келечеги: Кантип туура тамактандырабыз?
Жазылуу
Коноктор
Бактыгул Жумакулова, Бишкек шаарынын № 6 үй бүлөлүк дарыгерлер борборунун мектептер боюнча балдар дарыгериДүйшөн Батырбеков, 40жылдан ашуун педагогикалык тажрыйбасы бар, алгачкы билим берүү мыйзамын иштеп чыгууда жумушчу топтун мүчөсү, эксперт
Өлкөдө жүргүзүлгөн акыркы изилдөөгө ылайык, студенттердин 48 пайызы зыяндуу тамактарды жана энергиялуу суусундуктарды көп колдонушат. Ошондой эле студенттердин 35 пайызы алкоголдук ичимдиктерди да керектешери аныкталган. Бул көрүнүш жаштардын ден соолугуна жана окуудагы ийгиликтерине терс таасирин тийгизиши мүмкүн. Адистер маалымдагандай, көпчүлүктө рациондо белоктуу азыктардын жетишсиздиги байкалат. Эт, сүт азыктары, жумуртка аз колдонулат, ал эми жеңил сиңүүчү углеводдор басымдуулук кылат. Учурда көпчүлүк билим берүү мекемелеринде берилген тамак-аш ден соолукка пайдалуубу? Ашканалардагы гигиеналык шарттар, азыктардын сапаты жана тамактын түрдүүлүгү талапка жооп береби? Ушул жана башка суроолорго “Көз мончок” берүүсүнүн алкагында жооп ала алдык.
Жаңылыктар түрмөгү
0