00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Меняющие мир
Почему танец может сказать больше слов: о живом театре и его героях
14:04
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
2 млн сомду мектепке коротобуз - "Мыкты айыл өкмөт" сынагында байге алган Достук айылынын жетекчиси менен маек
15:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Стоп-кадр
Кинонун жаңы доору: блогерлер режиссёрдон да кызыктуубу?
17:06
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
18:06
48 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дени сак өспүрүмдөр — улут келечеги: Кантип туура тамактандырабыз?

Дени сак өспүрүмдөр — улут келечеги: Кантип туура тамактандырабыз?
Жазылуу
Коноктор
Бактыгул Жумакулова, Бишкек шаарынын № 6 үй бүлөлүк дарыгерлер борборунун мектептер боюнча балдар дарыгериДүйшөн Батырбеков, 40жылдан ашуун педагогикалык тажрыйбасы бар, алгачкы билим берүү мыйзамын иштеп чыгууда жумушчу топтун мүчөсү, эксперт
Өлкөдө жүргүзүлгөн акыркы изилдөөгө ылайык, студенттердин 48 пайызы зыяндуу тамактарды жана энергиялуу суусундуктарды көп колдонушат. Ошондой эле студенттердин 35 пайызы алкоголдук ичимдиктерди да керектешери аныкталган. Бул көрүнүш жаштардын ден соолугуна жана окуудагы ийгиликтерине терс таасирин тийгизиши мүмкүн. Адистер маалымдагандай, көпчүлүктө рациондо белоктуу азыктардын жетишсиздиги байкалат. Эт, сүт азыктары, жумуртка аз колдонулат, ал эми жеңил сиңүүчү углеводдор басымдуулук кылат. Учурда көпчүлүк билим берүү мекемелеринде берилген тамак-аш ден соолукка пайдалуубу? Ашканалардагы гигиеналык шарттар, азыктардын сапаты жана тамактын түрдүүлүгү талапка жооп береби? Ушул жана башка суроолорго “Көз мончок” берүүсүнүн алкагында жооп ала алдык.
Жаңылыктар түрмөгү
0