00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ачык кеп
Таштандыны баш аламан таштагандар жазаланууда - “Тазалык” таштанды көйгөйүн кантип чечип жатат?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кыргызстандыктар тузду нормадан 3,5 эсе көп колдонот. Азайтуу ыкмалары

© Depositphotos.com / Ia__64Тамак-аш даярдоодо тузду колдонуу. Иллюстративдик сүрөт
Тамак-аш даярдоодо тузду колдонуу. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 29.03.2024
Жазылуу
Адамдын күнүмдүк керектөөсү беш граммдан ашпашы керек.
БИШКЕК, 29-мар. — Sputnik. Кыргызстандыктар тузду ашыкча колдонушат. Бул тууралуу Ооруларды алдын алуу жана мамлекеттик санитардык-эпидемиологиялык көзөмөл департаменти билдирди.
Мекеменин маалыматына ылайык, өлкө жашоочуларынын ар бири күнүнө орто эсеп менен 17,24 грамм туз жейт. Бул көрсөткүч Дүйнөлүк саламаттык сактоо уюмунун сунушунан дээрлик 3,5 эсеге көп. Адам күнүнө беш грамм гана туз колдонушу керектиги эскертилип келет.
Департамент күнүмдүк тамак-аштан тузду азайтуу үчүн төмөнкүлөрдү сунуштайт:
кайра иштетүүдөн өткөрүлбөгөн, табигый азыктарды алганга аракет жасаңыз;
тамак-аштын даамын арттыруу үчүн жашылча-жемиш колдонуңуз;
тузду көк чөп жана башка татымалдарга алмаштырыңыз;
сууну көп ичиңиз.
Кумшекер. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 10.03.2024
Бир күндө канча туз же шекер жесе болот? Бишкектик дарыгерлердин кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0